Κύμα ψύχους στις ΗΠΑ - Κάτω από παχύ χιόνι το Μπάφαλο Νέας Υόρκης

Στο διαδίκτυο φωτογραφίες με πόρτες μπλοκαρισμένες μέχρι επάνω από το χιόνι

Μπάφαλο

Ασυνήθιστα ισχυρή για την εποχή χιονόπτωση έχει θάψει στα λευκά την κοινότητα του Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, την ώρα που το πρώτο κύμα του χειμώνα ρίχνει κατακόρυφα τον υδράργυρο σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Το χιόνι έχει φτάσει μέχρι και το ενάμισι μέτρο στις χειρότερες περιπτώσεις ενώ η κακοκαιρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Οι μετεωρολικές υπηρεσίες αναφέρουν πως το ψύχος που φτάνει μέχρι και την Φλόριντα θα ήταν συνηθισμένο μόνο για τον βαθύ χειμώνα του τέλους Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου.

Στην ευρύτερη περιοχή Μπάφαλο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, αναφέρονται τέσσερις θάνατοι που σχετίζονται με την κακοκαιρία: Ένας σε τροχαίο και άλλοι τρεις που, όπως αναφέρεουν οι New York Times, έπαθαν καρδιακή προσβολή πιθανότητα την ώρα που φτυάριζαν χιόνι.

Οι κάτοικοι της περιοχής, που είναι συνηθισμένοι σε σκληρούς χειμώνες, μιλούν για την σφοδρότερη κακοκαιρία των τελευταίων δεκαετιών.

Αρκετοί κάτοικοι ανεβάζουν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες από ανοιγμένες εξώπορτες των σπιτιών του που είναι μέχρι πάνω μπλοκαρισμένες με χιόνι.

 

 

Πηγή: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=651908