Ξεπέρασαν τα 100 τα θύματα από τις εκρήξεις στην Τιαντζίν

Τους 104 έφτασαν οι νεκροί από τις δύο τεράστιες εκρήξεις που ισοπέδωσαν μια βιομηχανική ζώνη της πόλης Τιαντζίν στη βορειανατολική Κίνα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προανήγγειλε αλλαγές σε ό,τι αφορά την πρόληψη των εργατικών δυστυχημάτων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μια γραπτή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της χώρας αναγνώρισε ότι οι εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τζιαντζίν και μία σειρά βιομηχανικών δυστυχημάτων που σημειώθηκαν πρόσφατα έχουν «φέρει στο προσκήνιο τα σοβαρά κενά στον τομέα την ασφάλειας της εργασίας» και ότι η χώρα πρέπει να «αντλήσει βαθιά διδάγματα».

Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν νωρίτερα σήμερα στην εκκένωση της ζώνης περιμετρικά της περιοχής του δυστυχήματος, λόγω των φόβων που υπήρχαν για μια διαρροή τοξικών χημικών ουσιών.

Τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, οι αρχές συνεχίζουν να δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν με ακρίβεια όλες τις χημικές ουσίες που είχαν αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις.

Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι τουλάχιστον 700 τόνοι κυανιούχου νατρίου βρίσκονταν στις αποθήκες και ότι ίχνη αυτής της υψηλά τοξικής ουσίας έχουν ανακαλυφθεί στο νερό της περιοχής. Η αστυνομία από την πλευρά της για πρώτη φορά επιβεβαίωσε την παρουσία της φονικής αυτής ουσίας στον τόπο της τραγωδίας.