Εξηγήσεις για τα περί παρακολουθήσεων Ιαπώνων από την NSA ζήτησε από τον Μπάιντεν ο Σίνζο Άμπε

Τη διεξαγωγή έρευνας μετά την αποκάλυψη, της περασμένης εβδομάδας, από τον ιστότοπο WikiLeaks ότι οι ΗΠΑ κατασκόπευαν υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ιαπωνικής κυβέρνησης και στελέχη ιαπωνικών επιχειρήσεων ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Η WikiLeaks αποκάλυψε έναν κατάλογο με 35 στόχους στην Ιαπωνία που φέρεται ότι κατασκόπευε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA), στους οποίους περιλαμβάνονται αξιωματούχοι υπουργείων της κυβέρνησης Άμπε, όπως και της Mitsubishi Corp και της Mitsui & Co.

«Αν είναι αλήθεια ότι αυτοί οι Ιάπωνες πολίτες αποτέλεσαν στόχο, αυτό θα μπορούσε να κλονίσει την σχέση εμπιστοσύνης στη συμμαχία μας και θα πρέπει να εκφράσω σοβαρές ανησυχίες», δήλωσε ο Ιάπωνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφερόμενος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός με τον Τζον Μπάιντεν. Όπως είπε, ο κ. Μπάιντεν ζήτησε συγγνώμη για τα προβλήματα που προκάλεσε η υπόθεση αυτή, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει αν οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν ότι κατασκόπευαν την Ιαπωνία.

Προτεινόμενα για εσάς