Ξεπερνούν τους 100 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία

Βιβλικές διαστάσεις λαμβάνει η κρίση που έχει προκληθεί στην Ινδία από τις πλημμύρες και τους κυκλώνες των τελευταίων ημερών, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς. Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές, ο συνολικός πληθυσμός που έχει επηρεαστεί ξεπερνά τα 4.000.000, σε 10.000 χωριά και πόλεις, ενώ οι άνθρωποι που έχουν μετακινηθεί από τις εστίες τους εκτιμώνται περίπου στις 200.000.

Ο τελευταίος κυκλώνας που έπληξε την περιοχή West Bengal άφησε πίσω του 48 νεκρούς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επιστρατεύσει 200 υγειονομικές μονάδες και 120 πλοία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από επιδημίες, καθώς και τις ανάγκες σίτισης των δεκάδων χιλιάδων πληγέντων.

Οι κυκλώνες θα συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο, καθώς η Ινδία δέχεται το 80% των βροχών της την περίοδο από Ιούνιο έως και αρχές Οκτωβρίου. Από τη μανία της φύσης δεν γλίτωσαν ούτε οι καταυλισμοί που είχαν στηθεί για τη στέγαση των άστεγων, πολλοί εκ των οποίων επλήγησαν και αναζητούνται νέες λύσεις.