Απεβίωσε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Δάσκαλος, πατέρας πέντε παιδιών και κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες από τον περασμένο Αύγουστο ήταν ο Ιάπωνας Σακαρί Μομόι που ζούσε στο Τόκυο και ήταν ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, “έφυγε” πλήρης ημερών σε ηλικία 112 ετών, έχοντας ζήσει όλη τη διαδρομή της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας.

Ο Σακαρί Μομόι γεννήθηκε το 1903 στη Φουκουσίμα. Αρχικά δίδασκε ως δάσκαλος στο σχολείο και αργότερα προβιβάστηκε σε διευθυντής στο λύκειο της περιοχής Σαϊτάμα. Του άρεσε να διαβάζει, ιδιαίτερα κινέζικη ποίηση, καθώς και να ταξιδεύει με τη σύζυγό του και να περιηγείται στις περιοχές της χώρας του.

Τον Αύγουστο, όταν του παραδόθηκε ο τίτλος στα ρεκόρ Γκίνες, είχε δηλώσει πως επιθυμία του είναι να ζήσει για δύο ακόμη χρόνια. Ο επόμενος γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι επίσης Ιάπωνας, έχει γεννηθεί λίγους μήνες μετά τον Μομόι και ονομάζεται Γιασουτάρο Κόιμπε.

Τον Απρίλιο, απεβίωσε η μέχρι τότε γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο και πάλι στην Ιαπωνία, σε ηλικία 117 ετών. Η Μισάο Οκάβα “παρέδωσε” τον “τίτλο” της στην Αμερικανίδα Σουζάνα Μουσάτ Τζόουνς.