Ο Ομπάμα έδιωξε από τον Λευκό Οίκο διαδηλωτή κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τον μήνα LGBT Pride

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα περίμενε μια καλύτερη υποδοχή από την κοινότητα των LGBT, την οποία δεξιώθηκε χθες στον Λευκό Οίκο, πόσο μάλλον αφού βρισκόταν στο σπίτι του, όπως είπε.

Κατά την διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο «ανατολικό δωμάτιο», την μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων του Λευκού Οίκου, με αφορμή τον μήνα LGBT Pride (Υπερηφάνειας των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφισεξουαλικών ή διαφυλικών ατόμων), τον Πρόεδρο Ομπάμα διέκοψαν επανειλημμένως κάποιες φωνές από το ακροατήριο.

«Ακούστε, βρίσκεστε στο σπίτι μου», απάντησε στις διαμαρτυρίες αυτές στην αγγλική και την ισπανική γλώσσα κατά των απελάσεων μεταναστών. «Αυτό δεν δείχνει σεβασμό (…) δεν θα πάρετε μια απάντηση από μένα αν με διακόπτετε με αυτόν τον τρόπο».

Όταν έγινε προφανές ότι ο συνομιλητής του δεν είχε την πρόθεση να σταματήσει, ο Αμερικανός Πρόεδρος ύψωσε τον τόνο. «Ντροπή σας», είπε, προτού ζητήσει να απομακρυνθεί από την αίθουσα. Φανερά ενοχλημένος, ο Μπαράκ Ομπάμα συνέχισε την ομιλία του από εκεί που την είχε αφήσει, προσπαθώντας προηγουμένως να αστειευτεί: «Εν γένει, δεν έχω τίποτε κατά κάποιων διαδηλωτών. Αλλά όχι όταν βρίσκομαι στο σπίτι μου».

Προτεινόμενα για εσάς