Το συριακό Μέτωπο Αλ Νούσρα θρηνεί για τον υπαρχηγό της Αλ Κάιντα

Ο επικεφαλής του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, Μετώπου Αλ Νούσρα, σε ηχογραφημένο μήνυμά του, υπογραμμίζει τους δεσμούς του Μετώπου με τη μητρική του οργάνωση, διαψεύδοντας ότι αυτοί έχουν διακοπεί.

Πηγές από το εσωτερικό του Μετώπου είχαν δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι υπάρχουν σκέψεις απόσχισης από την Αλ Κάιντα, στα πρότυπα του Ισλαμικού Κράτους, που αποτελούσε κάποτε το τμήμα της στο Ιράκ, αλλά πλέον λειτουργεί αυτόνομα.

Ο Αμπού Μοχάμαντ Αλ Γκολάνι ανάρτησε το μήνυμά του στο YouTube κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε αυτό θρηνεί τον θάνατο του Νάσερ Αλ Ουχαΐσι από επίθεση των ΗΠΑ στην Υεμένη νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο, ενώ συμβουλεύει τον διάδοχο του Ουχαΐσι να είναι προσεκτικός, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr. Το Μέτωπο Αλ Νούσρα είναι από τις ισχυρότερες δυνάμεις στη Συρία ανάμεσα σε όσους πολεμούν για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, αν και συγκρούεται συχνά με άλλες ανταρτικές οργανώσεις.

Δυτικοί διπλωμάτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το Μέτωπο ως ιδιαίτερα επικίνδυνη οργάνωση, έχουν διαπιστώσει ότι προσπαθεί να παρουσιαστεί στην αραβική κοινή γνώμη ως ένα γνήσιο, εθνικό συριακό κίνημα.