Πεκίνο: Η Ελλάδα να βγει σύντομα από την κρίση

Την ελπίδα η Ελλάδα να βγει από την κρίση σε σύντομο χρονικό διάστημα εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στη χώρα του. «Από την πλευρά μας ελπίζουμε η Ελλάδα να βγει από την κρίση σύντομα έτσι ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», ανέφερε ο κ. Λου Κανγκ.

Ερωτηθείς αν η Κίνα σκοπεύει να προσφέρει στην Ελλάδα δάνεια έκτακτης ανάγκης, ο κ. Λου Κάνγκ απάντησε ότι δεν έχει να δώσει κάποια σχετική πληροφορία. Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρυσι το Πεκίνο είχε υποσχεθεί ότι θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα, σε ένδειξη στήριξης της Ελλάδας που ελπίζει να γίνει πύλη εισόδου κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη.

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ταξίδι στην Ευρώπη και θα δώσει το παρών σε μια ευρω-κινεζική Σύνοδο στις Βρυξέλλες ενώ θα επισκεφθεί και τη Γαλλία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού ΥΠΕΞ, ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ θα ανταλλάξει απόψεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.