Γεωργία: Πολιτική "κόντρα" για την επίθεση της τίγρης

Διαδήλωση υπέρ του διευθυντή του Ζωολογικού κήπου της Τιφλίδας, Ζουράμπ Γκουριελίτζε, διοργάνωσαν εκατοντάδες άνθρωποι, διαμαρτυρόμενοι για την κλήση του από την εισαγγελία λόγω του θανάτου ενός ανθρώπου από τίγρη που ξέφυγε κατά τη διάρκεια των καταστροφικών και θανατηφόρων πλημμυρών στις 14 Ιουνίου.

Η τίγρη, η οποία ανήκε σε ένα σπάνιο είδος αλμπίνου, είχε καταφύγει σε μία αποθήκη σε κοντινή, στο πάρκο, πισίνα και επιτέθηκε στον άτυχο εργαζόμενο. Αργότερα, σκοτώθηκε και η ίδια από τις ειδικές δυνάμεις.

Ο Γκουριελίτζε παραδέχθηκε ότι νόμιζε πως η τίγρη ήταν νεκρή από τις πλημμύρες και ότι πάνω στην δική του υπόθεση στηρίχθηκαν οι αρχές για να ανακοινώσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές θεωρούν ότι οι αρχές προσπαθούν να βρουν στο πρόσωπο του διευθυντή του πάρκου ένα εξιλαστήριο θύμα για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες.
Πάντως, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, δήλωσε ότι τα περί σύλληψης του διευθυντή αποτελούν καθαρή προβοκάτσια εκκινούμενη από την αντιπολίτευση.