Αποτρόπαια εκτέλεση ομήρου από τους τζιχαντιστές

Οι ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους προχώρησαν σε μια ακόμα αποτρόπαια εκτέλεση ομήρου. Οι μαχητές της οργάνωσης έδεσαν έναν όμηρο σε ένα σταυρό, τον ακρωτηρίασαν και τον άφησαν να ξεψυχήσει στη μέση της ερήμου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Daily Mail, σε video διάρκειας τεσσάρων λεπτών που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, απεικονίζεται η αποτροπιαστική εκτέλεση: Στο video ο άνδρας φαίνεται να εξομολογείται τα «εγκλήματά» του κατά του Χαλιφάτου και στη συνέχεια τον δένουν στον σταυρό. Ένας μαχητής με τη χρήση ενός μαχαιριού κόβει το ένα χέρι και το ένα πόδι του άνδρα και τον εγκαταλείπει αβοήθητο.

Το υλικό τιτλοφορείται «Αποτρέποντας τους κατασκόπους 1» και σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αποτελεί το πρώτο από μια σειρά τεσσάρων video με εκτελέσεις «κατασκόπων» στις οποίες προχώρησε η οργάνωση.

Η δολοφονία αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά από ένα ακόμη video που διέρρευσε νωρίτερα στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός Κούρδου ομήρου σε αντίποινα για την πτώση της πόλης – κλειδί Ταλ Αμπιάντ.

•