Βρετανίδα μουσουλμάνα δέχθηκε επίθεση και της έσκισαν τη μαντίλα!

Επίθεση από μια εξαγριωμένη ομάδα γυναικών δέχθηκε μια νεαρή Βρετανίδα μουσουλμάνα καθώς προσπάθησαν να της αφαιρέσουν την μαντίλα που φορούσε ενώ της επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά. Το ρατσιστικό επεισόδιο συνέβη την περασμένη Πέμπτη, όταν η νεαρή μουσουλμάνα, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη, πήγαινε στο μουσουλμανικό σχολείο Al – Khair, στο Croydon του Λονδίνου, για να παραλάβει τα δύο παιδιά της.

Ξαφνικά, μια ομάδα γυναικών της επιτέθηκε. Αρχικά την ρώτησαν, αν ζεσταίνεται με την μαντίλα και στην συνέχεια, η μία από αυτές προσπάθησε να της βγάλει την μαντίλα και την έσκισε, ενώ οι υπόλοιπες την γρονθοκοπούσαν και την κλοτσούσαν και όπως η ίδια κατήγγειλε, την έβριζαν με υποτιμητικά λόγια. Η νεαρή μουσουλμάνα κατάφερε να ξεφύγει, μόνο με την παρέμβαση ενός γονιού, που έσπευσε να την βοηθήσει.

woman2

Η ίδια έκανε καταγγελία στην αστυνομία και μίλησε για το περιστατικό στην εφημερίδα Evening Standard. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της έχει υποστεί τραυματισμό στον αυχένα και της έχουν αφαιρεθεί τούφες από τα μαλλιά της. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε, ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρά κάθε αδίκημα και αποκάλυψε πως για το περιστατικό έγιναν, προς το παρόν, δύο συλλήψεις, μιας 18χρονης και μιας 35χρονης, που έχουν αφεθεί ελεύθερες με εγγύηση, ενώ η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσαν στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα, το Μουσουλμανικό Συμβούλιο στη Βρετανία και η Εκκλησία της Αγγλίας, οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων στη Βρετανία, έχουν αυξηθεί, εξαιτίας της εξάπλωσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Στη χώρα το 2012 είχαν καταγραφεί 15.249 ρατσιστικές επιθέσεις και οι αντίστοιχες επιθέσεις, με θύματα, κυρίως, μουσουλμάνους, αυξήθηκαν σε 17.605 το 2014.