Παραολυμπιονίκης στη Μ. Βρετανία κινδυνεύει να χάσει το όχημά της λόγω κρατικών περικοπών

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση συμπαράστασης σε αθλήτρια Παραολυμπιακών Αγώνων η οποία κινδυνεύει να χάσει το όχημά της επειδή, σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση, δεν ανταποκρίνεται στα νέα κριτήρια αναπηρίας που έχει θέσει η κυβέρνηση. Η 16χρονη Kayleigh Haggo, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, υποστηρίζει ότι τόσο η αθλητική της καριέρα όσο και το όνειρό της να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να αντικαταστήσει το επίδομα διαβίωσης αναπήρων και να κόψει βασικές παροχές.

Η νεαρή κοπέλα από το Ayshire της Μεγάλης Βρετανίας, είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και με τα νέα οικονομικά κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για εκείνη να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις στο πανεπιστήμιο. Η ίδια υποστηρίζει ότι με αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

«Ολόκληρο το μέλλον μου, στους Παραολυμπιακούς και στο πανεπιστήμιο κινδυνεύει να καταστραφεί από μια απόφαση», έγραψε η Haggo στη σελίδα της στο Facebook και ζήτησε την συμπαράσταση του κόσμου ώστε να μην ισχύσουν τα νέα κριτήρια και να μπορέσει να κυνηγήσει τα όνειρά της. Η Haggo μίλησε για το πρόβλημά της και στην Daily Record σημειώνοντας: «Όταν τελειώσω το σχολείο ονειρεύομαι να πάω στο πανεπιστήμιο. Αν όμως χάσω το όχημά μου θα μου είναι αδύνατο να κάνω το οτιδήποτε. Θα ήθελα πολύ να μπορώ να πάρω το λεωφορείο για να μετακινηθώ ή να κατέβω σκάλες αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ».

Η καριέρα της Kayleigh Haggo είναι εντυπωσιακή καθώς έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και έχει σπάσει 13 παγκόσμια ρεκόρ.