Ερντογάν: Αν βρει έστω και ένα χρυσό κάθισμα λεκάνης θα παραιτηθώ

Ενοχλημένος από τις κατηγορίες για μεγαλομανία που του προσάπτουν, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρει έστω και ένα χρυσό κάθισμα λεκάνης μέσα στους αναρίθμητους χώρους του νέου του προεδρικού παλατιού.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τον Ερντογάν για υπερβολική σπατάλη κατά τις προεκλογικές του ομιλίες ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Κύριοι στην Άγκυρα, παλάτια κτίστηκαν για εσάς, αεροπλάνα και αυτοκίνητα Μερσέντες αγοράστηκαν… χρυσά καθίσματα αγοράστηκαν, έτσι χρησιμοποιείτε την τουαλέτα», είπε ο Κιλιτσντάρογλου σε προεκλογική του συγκέντρωση στη Σμύρνη το Σάββατο.

Ο Ερντογάν, ο οποίος μετακόμισε στο νέο αμφιλεγόμενο παλάτι του των…1.000 δωματίων μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, προκάλεσε τον Κιλιτσντάρογλου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

«Τον προσκαλώ να έρθει παρακαλώ και να περιηγηθεί…αναρωτιέμαι αν θα μπορέσει να βρει έστω κι ένα τέτοιο χρυσό κάθισμα λεκάνης σε κάποια από τις τουαλέτες», δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

“Αν το βρει, θα παραιτηθώ από την προεδρία”.