Σέσελι: "Δεν πάω στην Χάγη"

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Σερβίας έφτασε, χθες το βράδυ, επιστολή από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) με το αίτημα της επιστροφής του κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου, αρχηγού του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι στη Χάγη.

Σύμφωνα με το real.gr, ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε, νωρίτερα, ότι μόλις η σερβική κυβέρνηση λάβει το αίτημα του συμβουλίου εφετών του ICTY για την επιστροφή του Βόισλαβ Σέσελι στη φυλακή θα ενεργήσει σύμφωνα με τους σερβικούς νόμους και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Ο αρχηγός του SRS, αφού έφτασε η επιστολή του ICTY στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επανέλαβε ότι δεν θα επιστρέψει οικειοθελώς στη φυλακή Σεβενίνγκεν του διεθνούς δικαστηρίου, αλλά ούτε θα διαφύγει.

“Ρωτήστε την κυβέρνηση της Σερβίας τι θα κάνει. Εγώ είπα ότι δεν πηγαίνω οικειοθελώς και δεν πρόκειται για διαφύγω. Συνεχίζω τις κομματικές δραστηριότητες σαν μην έχει συμβεί τίποτα και εκείνοι ας σκεφτούν τι θα κάνουν και πώς θα το κάνουν” δήλωσε ο κ. Σέσελι στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σχολιάζοντας τις αναγγελίες της σερβικής κυβέρνησης ότι θα ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο και το διεθνές δίκαιο, ο αρχηγός του SRS ανέφερε ότι ακριβώς σε αυτήν την περίπτωση θα καταπατήσει το νόμο, επειδή ο νόμος, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Σερβίας, εγγυάται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μου καταπατήθηκαν στη Χάγη” ανέφερε ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου.