Ιστορική συνάντηση του Ολάντ με τον Ραούλ και τον Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα

Ιστορική επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αβάνα όπου συναντήθηκε με τον Φιντέλ και τον Ραούλ Κάστρο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο πρώτος Γάλλος Πρόεδρος που επισκέπτεται την Κούβα από το 1898 και ο πρώτος ηγέτης χώρας της Δυτικής Ευρώπης που πάτησε στο νησί από τη δεκαετία του ’80.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος της Liberation Laure Bretton, ο κ. Ολάντ μιλούσε επί μία ώρα με τον Φιντέλ Κάστρο και μάλιστα σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής τους τόνισε: «Είχα μπροστά μου έναν άνδρα που έχει γράψει ιστορία».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Φιντέλ Κάστρο, ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε σε άρση του αμερικανικού εμπάργκο εναντίον της Κούβας και διαμήνυσε ότι το Παρίσι θα είναι πιστός σύμμαχος της χώρας. Λίγο νωρίτερα σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, είχε εκφράσει τη χαρά του για την πιθανότητα ανάκλησης των μέτρων που έχουν προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στην οικονομία της χώρας.

Αμέσως μετά τη συνομιλία του με τον Φιντέλ Κάστρο, ο Φρανσουά Ολάντ συνάντησε και τον Ραούλ Κάστρο με τον οποίο μίλησαν για τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στις σχέσεις της Κούβας με τις Ηνωμένες Πολιτείες που δείχνουν να βελτιώνονται σημαντικά μετά την προσέγγιση Κάστρο – Ομπάμα.

holla1