Νεκρός 50χρονος Γάλλος από επίθεση ταυροκαρχαρία

Ακόμα ένας θάνατος προστέθηκε στην ήδη μεγάλη λίστα επιθέσεων από καρχαρίες. Αυτή τη φορά θύμα ήταν ο 50χρονος Γάλλος Yves Berthelot, ο οποίος κολυμπούσε μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σκάφος του, στη Νέα Καληδονία, γαλλική αποικία στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο άτυχος άντρας βρισκόταν εκεί σε μια κρουαζιέρα με φίλους και τη σύζυγό του, η οποία ήταν παρούσα κατά την τρομακτική επίθεση, από έναν ταυροκαρχαρία 3,5 μέτρων. Το θαλάσσιο κτήνος δάγκωσε άγρια και πολλές φορές τον 50χρονο, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

gallos nekros

Οι φίλοι του κατάφεραν να τραβήξουν τον Berthelot και – παρά τις προσπάθειές τους να τον επαναφέρουν στη ζωή – ο 50χρονος ξεψύχησε 45 λεπτά πριν προλάβει να φθάσει ιατρική βοήθεια. Η επίθεση χαρακτηρίστηκε ξαφνική και αναπάντεχη καθώς τα νερά ήταν ρηχά και τίποτα δεν πρόδιδε την εμφάνιση του καρχαρία.

karxarias

Η συντετριμμένη χήρα του άτυχου Γάλλου δήλωσε πως «έχασε τον άντρα της ζωής της», ενώ σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό παραγωγό «οι πρώτες βοήθειες που δόθηκαν στον άντρα ήταν εξαιρετικά σημαντικές αλλά τα πολλαπλά τραύματά του ήταν τόσο μεγάλου μεγέθους, ώστε δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι».

Οι ταυροκαρχαρίες είναι ένα είδος καρχαρία που ζει σε ρηχά νερά στους ωκεανούς και στα ποτάμια και είναι γνωστοί για την απρόβλεπτη και επιθετική συμπεριφορά τους.