Νέα επιδρομή της Μπόκο Χαράμ με τουλάχιστον 5 άμαχους νεκρούς στο Νίγηρα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας εξαπέλυσαν επιδρομή σε χωριό στο νοτιοδυτικό τμήμα του γειτονικού Νίγηρα. Όπως δήλωσαν δύο αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα στο Reuters, η επίθεση διαπράχθηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο χωριό Κουκοντού, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, στην περιοχή Ντοσό.

«Οι τρομοκράτες σκότωσαν πέντε χωρικούς, έκαψαν σπίτια και δύο οχήματα», είπε ο ένας εκ των αξιωματικών του στρατού, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ένας δεύτερος αξιωματικός ανέφερε πως οι επιδρομείς λεηλάτησαν κατοικίες και καταστήματα πριν αποχωρήσουν και επιστρέψουν στο έδαφος της Νιγηρίας.

Η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό εμιράτο στη βορειοανατολική Νιγηρία, έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά οι επιθέσεις μελών της στον Νίγηρα είναι σχετικά σπάνιες.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντίφα του Νίγηρα διέταξε την απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στα νησιά της λίμνης Τσαντ την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μια αιματηρή επίθεση μελών της Μπόκο Χαράμ τον περασμένο μήνα.

Περίπου 25.700 κάτοικοι των νησιών είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους ως χθες Πέμπτη, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις (OCHA), ενώ άλλοι 6.000 υπήκοοι της Νιγηρίας που είχαν καταφύγει στην περιοχή επέστρεψαν στην πατρίδα τους.