Έξαλλος ο Ερντογάν με Πούτιν, Ολάντ και Γκάουκ για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Ερντογάν συνεχίζει τις φραστικές επιθέσεις κατά των ηγετών των χωρών που αναγνώρισαν τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μία ημέρα μετά την επίθεσή του στον Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοακίν Γκάουκ και τον ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Ερντογάν προέβη σε νέα επίθεση εναντίον των  ξένων ηγετών, μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη.

Εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά βέλη κατά της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας που υιοθέτησαν τον όρο “γενοκτονία”,  ισχυριζόμενος ότι “υποστηρίζουν τις θέσεις που βασίζονται στα αρμενικά ψέματα”.

“Θα προτιμούσαμε να μην έχουν έρθει στην Αρμενία ούτε ο Πούτιν, ούτε ο  Ολάντ είπε, αναφερόμενος στην παρουσία των δύο προέδρων στην χθεσινή τελετή, στο πλαίσιο της οποίας οι δύο ηγέτες απηύθυναν έκκληση στην Τουρκία να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

Ο τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “οι τελευταίες χώρες που μπορούν να μιλάνε για γενοκτονία είναι η Γερμανία, η Ρωσία και η Γαλλία” και δεν δίστασε να τους παροτρύνει “να καθαρίσουν τους λεκέδες της δικής τους ιστορίας”.

Δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και εναντίον της ΕΕ, την οποία μέμφθηκε ότι “δεν λέει την αλήθεια”, για την έκκληση που το Ευρωκοινοβούλιο απηύθυνε στις 15 Απριλίου προς την Τουρκία να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

“Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουμε ανάγκη τις σκέψεις σας, κρατείστε τις για σας…Έχουν αυτιά που δεν ακούν, μάτια που δεν βλέπουν και γλώσσες που δεν λένε την αλήθεια”, είπε με έμφαση.