Ένοπλοι Αλβανοί του UCK εισέβαλαν σε αστυνομικό φυλάκιο της ΠΓΔΜ

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, περίπου 40 ένοπλοι Αλβανοί που φορούσαν στολές του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK) εισέβαλαν στο αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε, κρατώντας ομήρους αρκετούς αστυνομικούς.

Οι ένοπλοι αποχώρησαν από το αστυνομικό φυλάκιο μετά από αρκετές ώρες, αφού πρώτα έδεσαν με χειροπέδες τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς του φυλακίου και χτύπησαν ακόμη έναν, βιντεοσκοπώντας παράλληλα την κάθε τους κίνηση. Κατά την αποχώρησή τους πήραν από το αστυνομικό τμήμα, όπλα, κινητά και ασυρμάτους, όπως αναφέρει η independent.mk.

Κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό φυλάκιο, είπαν στους αστυνομικούς ότι είναι μέλη του UCK και πως δεν αναγνωρίζουν την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας από το 2001.

Μιλώντας αλβανικά, οι ένοπλοι είπαν: «Εμείς είμαστε από τον UCK. Να διαμηνύσετε στον Γκρούεφσκι και στον Αχμέτι ότι δεν μπορούν να σας σώσουν. Θέλουμε το δικό μας κράτος και δεν αναγνωρίζουμε συμφωνίες όπως αυτή της Οχρίδας. Αν σας συλλάβουμε ξανά θα σας σκοτώσουμε» φέρεται να είπε ο επικεφαλής των ενόπλων Αλβανών που εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά του, ο Ίβο Κοτέβσκι, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι η χώρα έγινε “στόχος τρομοκρατικής επίθεσης”, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν οι ένοπλοι προέρχονται από το Κόσοβο ή από το εσωτερικό της χώρας.