Τραυματίστηκε σε αεροπορική επιδρομή ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, φέρει σοβαρά τραύματα ύστερα από αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, Guardian.

Όπως αναφέρει η πηγή, η οποία έχει διασυνδέσεις με την τρομοκρατική ομάδα, οι πληγές του Αλ-Μπαγκντάντι οφείλονταν στην αεροπορική επιδρομή διεθνούς συνασπισμού, ο οποίος βρισκόταν υπό την επιρροή των ΗΠΑ. Αρχικά τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή του ηγέτη, ο οργανισμός του οποίου τελικά ανέκαμψε. Μάλιστα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης είχαν προχωρήσει σε συζητήσεις για τη διαδοχή του. Ο ίδιος δεν ελέγχει ακόμα καθημερινά την οργάνωση.

Δύο αξιωματούχοι, ένας δυτικός διπλωμάτης και ένας ιρακινός σύμβουλος, επιβεβαίωσαν πως η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου στην Αλ-Μπαάζ, συνοικία στη Νινευή, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Όπως σημειώνει ο δυτικός διπλωμάτης στόχος της επίθεσης ήταν τρία οχήματα στο οποίο επέβαιναν ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Οι αξιωματούχοι δεν γνώριζαν τότε αν ο Αλ-Μπαγκντάντι βρισκόταν σε κάποιο από τα αυτοκίνητα.

Ο ηγέτης του Ισλαμικού κράτους μετέβαινε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Αλ- Μπααζ, καθώς η περιοχή παρουσίαζε μειωμένη κάλυψη από δυνάμεις των ΗΠΑ.