Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
27 C
Athens

Κλαυδία: Ενοχλήθηκε η Τουρκία για την «Αστερομάτα» και τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κλαυδία: Η Τουρκία ερευνά αν το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision 2025 αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
«Ηυποδοχή στη γειτονιά μου ήταν η μεγαλύτερη νίκη», είπε η Κλαυδία σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Eurovision 2025, με το τραγούδι «Αστερομάτα».

Εννέα χρόνια μετά, από τη Στοκχόλμη του 2016, ο Πόντος έχει και πάλι φωνή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, πράγμα που ενόχλησε, όπως φαίνεται από τη σχετική ανακοίνωση, την Τουρκία.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του Eurovision Türkiye επισημαίνονται δηλώσεις που είχε κάνει η Κλαυδία στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», στις 16 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας πως το τραγούδι της για τη Eurovision 2025 «μιλάει για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά».

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το Eurovision Türkiye, σε περίπτωση που η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας διαπιστώσει πως όντως το τραγούδι της με τίτλο «Αστερομάτα» αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα ιστορικό γεγονός που αρνείται να αναγνωρίσει η Τουρκία, τότε «θα μεταφερθεί η δυσφορία της Τουρκίας στο υψηλότερο επίπεδο».

Η ανακοίνωση της Τουρκίας για το τραγούδι της Ελλάδας
«Στις 30 Ιανουαρίου, η Ελλάδα επέλεξε την εκπρόσωπό της στη Eurovision 2025 και το τραγούδι της. Η Κλαυδία (Klavdia) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το τραγούδι “Αστερομάτα”. Υπήρξαν αναφορές στον ελληνικό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από τον ισχυρισμό περί γενοκτονίας των Ποντίων και τους πρόσφυγες.

Επιπλέον, πριν από τον εθνικό τελικό, η Κλαυδία έκανε την ακόλουθη δήλωση σε εκπομπή του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της ΕΡΤ: “Η οικογένειά μου είναι ποντιακής καταγωγής, είναι πρόσφυγες και γι’ αυτό σχετίζομαι με το τραγούδι. Η γιαγιά μου μου είπε τις ιστορίες της, μου μίλησε για την οικογένειά της, πώς εξορίστηκαν και πήγαν στη Σοβιετική Ένωση εκείνη την εποχή. Η οικογένειά μου γεννήθηκε εκεί, μεγάλωσε εκεί μέχρι κάποια ηλικία και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1991 και ξεκίνησε μια νέα ζωή εδώ”.

Με όλα αυτά, επικοινωνήσαμε με το TRT και μας ανακοίνωσαν ότι το τραγούδι θα αναλυθεί από αυτούς και θα μεταφερθεί η δυσφορία της Τουρκίας στο υψηλότερο επίπεδο. Θα περιμένουμε τις επόμενες εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε».

«Το τραγούδι δεν μιλάει για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός»
Παρ’ όλα αυτά, μετά την πρόκρισή της, η Κλαυδία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το τραγούδι της «δεν μιλάει για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός».

Συγκεκριμένα, η καλλιτέχνιδα είπε, μεταξύ άλλων: «Το τραγούδι είναι γενικά για τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ξεριζωθεί, έχουν χάσει τη γη τους, τους ανθρώπους τους, δεν μιλάει για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, μιλάει γενικά για οποιαδήποτε συνθήκη έκανε κάποιον άνθρωπο να χάσει τη γη του, την πατρίδα του».

Ροή Ειδήσων

Μαρία Ηλιάκη: Στο νοσοκομείο με γύψο – Οι αναρτήσεις της

Μαρία Ηλιάκη: Μία… «έκπληξη» έκανε στους followers της η...

Γιάννος Παπαντωνίου: Αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης ζητεί ο Άρειος Πάγος

Γιάννος Παπαντωνίου: Αναίρεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου...

Έφοδος της αστυνομίας σε κτηματολογικά γραφεία στην Αττική – 9 συλλήψεις για «γρηγορόσημα»

Έφοδος της αστυνομίας σε κτηματολογικά γραφεία στην Αττική:Σε εννέα...

Δανάη Μπάρκα: Αιφνιδιαστικό τέλος για την εκπομπή της

Δανάη Μπάρκα: Για το πρόωρο τέλος της εκπομπής της...

Topics

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Δεν πέφτουν τα 40αρια – Αλλάζει το σκηνικό από αύριο

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού, που έχει εκδώσει...

Τανάγρα: Τέσσερις συλλήψεις ατόμων ασιατικής καταγωγής – Φωτογράφιζαν μαχητικά Rafale

Τέσσερα άτομα ασιατικής καταγωγής εντοπίστηκαν να φωτογραφίζουν εγκαταστάσεις της...

Καλημέρα Ελλάδα: Η ανακοίνωση από τον ΑΝΤ1

Καλημέρα Ελλάδα: Το πρωί της Τρίτης, ο ΑΝΤ1 έδωσε...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλής Κατηγορίες