Κυριακή, 10 Μαΐου, 2026
19.5 C
Athens

Ηράκλειο: Ξανά στο Βενιζέλειο ο υπ. Υγείας M. Χρυσοχοΐδης εν μέσω αντιδράσεων για την υποστελέχωση

Στο Ηράκλειο επέστρεψε σήμερα, λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη επίσκεψή του με φόντο τα προβλήματα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το ιστορικό νοσοκομείο του Ηρακλείου είναι ο πρώτος σταθμός του υπουργού, που στη συνέχεια θα μεταβεί στο νοσοκομείο της Σητείας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφτασε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Βενιζέλειο, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου εν μέσω διαμαρτυριών από συγκεντρωμένους εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, συνταξιούχων, του ΚΕΘΕΑ κ.α.

Ηράκλειο: Στο Βενιζέλειο και στο νοσοκομείο Σητείας ο υπουργός Υγείας Μιχ. Χρυσοχοΐδης εν μέσω αντιδράσεων για την υποστελέχωση (βίντεο)

Αυτή την ώρα ο υπουργός συμμετέχει σε σύσκεψη και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε δηλώσεις, στη διάρκεια των οποίων αναμένεται να ανακοινώσει fast track προσλήψεις, για τις οποίες είχε δεσμευτεί κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Ηράκλειο. Ενώ η σύσκεψη είναι σε εξέλιξη επικράτησε ένταση όταν οι συγκεντρωμένοι με πανό και πλακάτ επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου και να δώσουν το παρών στη συζήτηση.

Ηράκλειο: Στο Βενιζέλειο και στο νοσοκομείο Σητείας ο υπουργός Υγείας Μιχ. Χρυσοχοΐδης εν μέσω αντιδράσεων για την υποστελέχωση (βίντεο)

Σημειώνεται ότι 13 παθολόγοι των δύο Παθολογικών Κλινικών του Βενιζελείου με έγγραφη αίτησή τους προς τις Εισαγγελίες Ηρακλείου και Ρεθύμνου καταγγέλλουν επισφαλείς συνθήκες για τους ίδιους και τους ασθενείς, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και τις μετακινήσεις με εντέλλεσθε από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο για την κάλυψη των εφημεριών.

Επόμενος σταθμός του κ. Χρυσοχοΐδη θα είναι το νοσοκομείο της Σητείας, όπου μεταφέρεται η προγραμματισμένη για την ΥΠΕ Κρήτης σημερινή κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της ανατολικότερης πόλης της Κρήτης. Όπως είναι γνωστό σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ΥΠΕ Κρήτης, στο Ηράκλειο, κινητοποίηση που ματαιώθηκε μόλις έγινε γνωστή η άφιξη του κ. Χρυσοχοΐδη. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στο νοσοκομείο της Σητείας, ενώ διαμαρτυρία για την υποστελέχωση του τοπικού νοσοκομείου ετοιμάζει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην Παχειά Άμμο.

Ροή Ειδήσεων

Iron Mike Ζαμπίδης: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Battle of The Legends – Οι… εκπλήξεις του Μιχάλη και το stare down με τον...

Τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού συγκεντρώνει η μοναδική συνύπαρξη...

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προσωρινά αποτελέσματα, ενστάσεις στο gov.gr και πού θα τα δείτε στη ΔΥΠΑ

Δείτε πώς και πότε υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι ενστάσεις μετά τα προσωρινά αποτελέσματα, πού εμφανίζονται τα αποτελέσματα στη ΔΥΠΑ και ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει νομοσχέδιο για διεκδικήσεις σε «αμφισβητούμενες» θαλάσσιες ζώνες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η κυβέρνηση Ερντογάν προετοιμάζει νομοσχέδιο για να κατοχυρώσει επίσημα τουρκικούς ισχυρισμούς περί θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, με πιθανές επιπτώσεις στις περιφερειακές εντάσεις.

Φυσικοθεραπευτικά εργαλεία για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων (Πανελλήνιες)

Πρακτικές τεχνικές κίνησης, αναπνοής και μυϊκής χαλάρωσης που βοηθούν μαθητές να μειώσουν το άγχος, να διατηρήσουν την ηρεμία και να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή τους στην περίοδο των εξετάσεων.

Το πρώτο βίντεο στην ιστορία του YouTube: «Me at the Zoo» ανέβηκε στις 23 Απριλίου 2005

Στις 23 Απριλίου 2005 ο συνιδρυτής του YouTube Τζαγουίντ Καρίμ ανέβασε το «Me at the Zoo», ένα 18δευτερολέπτων κλιπ που σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής στη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου.

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες