Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
29.4 C
Athens

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης : Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, σε ηλικία 61 χρονών. Ως τώρα, αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του.

Σχετικά με την κηδεία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η νεκρώσιμος ακολουθία του θα ψαλεί την Πέμπτη.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθεί στη 13:00 μετά το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Χαλάνδρι.
Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης εκτός από δημοσιογράφος, ήταν επίσης κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Έγραψε πάνω από είκοσι βιβλία για την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του τραγουδιού, του μιούζικαλ, καθώς και βιογραφίες καλλιτεχνών, κυρίως από το ελληνικό σινεμά.

Ενεργός αρθογράφος από το 1985 σε εφημερίδες και περιοδικά, ασχολήθηκε επίσης με το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και πρόσφατα με το διαδίκτυο, ενώ επιμελήθηκε επανεκδόσεις παλιού υλικού σε CD για ηθοποιούς και τραγουδιστές, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Σοφία Βέμπο. Λάτρης και μελετητής του παλιού, κλασικού ελληνικού κινηματογράφου, ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης ασχολήθηκε και με τη συγγραφή βιβλίων όπως «Στο τέλος μιλάει το πανί» (Άμμος), «Η μαγεία των μιούζικαλ» (Εξάντας), «Ταινίες για φίλημα» (Εξάντας), «Γιώργος Μουζάκης» (Άγκυρα).

Έγραψε πάνω από είκοσι βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του τραγουδιού, του μιούζικαλ, καθώς και βιογραφίες ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο και ειδικότερα από το ελληνικό σινεμά. Αρθρογραφεί από το 1985 σε εφημερίδες και περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο.

Επιμελήθηκε επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD για ηθοποιούς και τραγουδιστές όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, αλλά και του συνόλου της μουσικής του Νίκου Μαμαγκάκη για τον κινηματογράφο, ενώ έκανε ειδικά αφιερώματα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά, μεταξύ άλλων.

Στην τηλεόραση έκανε το πρώτο πρωινό του MEGA («Κοκτέιλ»), καθώς και εκπομπέςμε συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες. Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR, αλλά και σε πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA.

Ροή Ειδήσων

Μαρία Ηλιάκη: Στο νοσοκομείο με γύψο – Οι αναρτήσεις της

Μαρία Ηλιάκη: Μία… «έκπληξη» έκανε στους followers της η...

Γιάννος Παπαντωνίου: Αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης ζητεί ο Άρειος Πάγος

Γιάννος Παπαντωνίου: Αναίρεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου...

Έφοδος της αστυνομίας σε κτηματολογικά γραφεία στην Αττική – 9 συλλήψεις για «γρηγορόσημα»

Έφοδος της αστυνομίας σε κτηματολογικά γραφεία στην Αττική:Σε εννέα...

Δανάη Μπάρκα: Αιφνιδιαστικό τέλος για την εκπομπή της

Δανάη Μπάρκα: Για το πρόωρο τέλος της εκπομπής της...

Topics

Ελπίδα Νίνου: Κατέρρευσε στο δικαστήριο με την καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες δίκες των τελευταίων μηνών...

Κρατικός προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 4,6 δισ. ευρώ στο α’ εξάμηνο

Κρατικός προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,667 δισ ευρώ, σε...

Τροχαίο στο Ίλιον: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης των πεζών

Τροχαίο στο Ίλιον: Ένα σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα...

Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Μείον 8 κιλά» – Αυτή είναι η δίαιτα που του άλλαξε το σώμα σε χρόνο μηδέν

Δημήτρης Αλεξάνδρου:Η δίαιτα Fasting, ή αλλιώς διαλειμματική νηστεία, έχει...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλής Κατηγορίες