Κυριακή, 10 Μαΐου, 2026
23.5 C
Athens

Η Daily Telegraph «ψηφίζει» Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι – Τα 20 νησιά που ξεχωρίζει

Ελλάδα «βλέπει» η Daily Telegraph στη νέα εκτενή έρευνα της με τους πιο σαγηνευτικούς προορισμούς για εφέτος το καλοκαίρι.

Αξιολογώντας μια σειρά παραγόντων, η δημοφιλής Βρετανική εφημερίδα επιλέγει 20 νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο που προσφέρονται για ιδανικές διακοπές. Ξεκινώντας αντίστροφα, ο κατάλογος περιλαμβάνει την Κάρπαθο της αυθεντικότητας. Ακολουθούν η Χίος των αρωμάτων, τα πανέμορφα Κύθηρα και η Πάτμος ως το νησί της Αποκάλυψης που αποτελεί «καταφύγιο» χαλάρωσης.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η μοναδική Σαντορίνη, το γοητευτικό Μεγανήσι, η εντυπωσιακή Σκόπελος του Mamma Mia, η λαμπερή Σκιάθος, η καθιερωμένη Κως, η Εύβοια των πολλών επιλογών, η ιστορική Λέσβος, η γραφική Κέρκυρα, η Λευκάδα που προσεγγίζεται οδικώς, η κοσμοπολίτικη Μύκονος και η Ζάκυνθος των περιπατητών. Τις πέντε πρώτες θέσεις της λίστας της Daily Telegraph καταλαμβάνουν η αξιοθαύμαστη Ρόδος, η διαχρονική Ύδρα, η Σάμος με την πλούσια ιστορία και τα εξωτικά νερά, η μυθική Κρήτη και η Κεφαλονιά που διαθέτει όλα όσα έχει ονειρευτεί ο ταξιδιώτης.

Ως προς την εικόνα που διαμορφώνεται για τον Ιούλιο και Αύγουστο, εκπρόσωποι προορισμών του καταλόγου της Daily Telegraph δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Φέτος η επισκεψιμότητα από την αγορά της Μ. Βρετανίας ξεκίνησε δυναμικά τον Μάιο και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Το “ψηφιδωτό” των διεθνών αγορών συμπληρώνουν οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Ιταλοί, οι Σκανδιναβοί και οι αγορές της Ανατολικής Ευρώπης. Η ταύτιση με το Mamma Mia, οι θεματικες μουσικές εκδρομές, τα μαθήματα μαγειρικής, η γαστρονομία, οι ειδικές μορφές τουρισμού και το εύρος επιλογών σε οικισμούς και παραλίες είναι στοιχεία που προβάλλουμε όλο το χρόνο και γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση σε Ελλάδα και διεθνώς», τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Ιωάννα Ευσταθίου.

«Αν και ο Ιούνιος αποδείχθηκε ασταθής πανελληνίως, οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες είναι ενθαρρυντικές σχετικά με την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου στη Σάμο. Φαίνεται πως πολλές αγορές όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Σκανδιναβία και η Ελλάδα θα εμπιστευτούν το νησί του Πυθαγόρα για τις διακοπές τους φέτος. Προς αυτή την κατεύθυνση αναδεικνύουμε μέσα από σύγχρονες δράσεις, ειδικές μορφές τουρισμού, γαστρονομία, τοπικά προϊόντα, ιστορία, φυσικό κάλλος και γενικότερα άγνωστους και γνωστούς “θησαυρούς” του προορισμού», υπογράμμισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου, Δέσποινα Κάιλα.

«Η αφετηρία της σεζόν στην Κάρπαθο τον Μάιο εμφάνισε αύξηση αεροπορικών αφίξεων της τάξης του 20% σε σύγκριση με το 2019 και 2022. Παρά τα “σκαμπανεβάσματα” που είχε η Ελλάδα τον Ιούνιο, οι αεροπορικές αφίξεις στο νησί μας είχαν άνοδο 15% σε σύγκριση με το 2022. Ταυτόχρονα τα μηνύματα που λαμβάνουμε για τη συνέχεια της τουριστικής περιόδου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι θετικά. Σε αυτό το κλίμα, κάνουμε προσπάθεια στόχευσης σε αγορές όπως η Ολλανδία, η Σκανδιναβία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ελβετία, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου Μανώλης Παραγυιός.

«Τα διεθνή ΜΜΕ ανταποκρίνονται στο αφήγημα μας για ποιοτικές διακοπές στην Πάτμο. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος προβλέπονται μήνες με ικανοποιητικούς ρυθμούς επισκεψιμότητας με το ενδιαφέρον για νέες κρατήσεις να είναι ζωηρό. Μαζί με τις ενέργειες προβολής φροντίζουμε να αναβαθμίζουμε το νησί της Αποκάλυψης με νέα έργα όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου, η ανάπτυξη του λιμένα, η ενίσχυση της κρουαζιέρας και άλλες σημαντικές τομές», πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πάτμου, Νίκος Κουτούζος.

Ροή Ειδήσεων

Iron Mike Ζαμπίδης: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Battle of The Legends – Οι… εκπλήξεις του Μιχάλη και το stare down με τον...

Τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού συγκεντρώνει η μοναδική συνύπαρξη...

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προσωρινά αποτελέσματα, ενστάσεις στο gov.gr και πού θα τα δείτε στη ΔΥΠΑ

Δείτε πώς και πότε υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι ενστάσεις μετά τα προσωρινά αποτελέσματα, πού εμφανίζονται τα αποτελέσματα στη ΔΥΠΑ και ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει νομοσχέδιο για διεκδικήσεις σε «αμφισβητούμενες» θαλάσσιες ζώνες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η κυβέρνηση Ερντογάν προετοιμάζει νομοσχέδιο για να κατοχυρώσει επίσημα τουρκικούς ισχυρισμούς περί θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, με πιθανές επιπτώσεις στις περιφερειακές εντάσεις.

Φυσικοθεραπευτικά εργαλεία για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων (Πανελλήνιες)

Πρακτικές τεχνικές κίνησης, αναπνοής και μυϊκής χαλάρωσης που βοηθούν μαθητές να μειώσουν το άγχος, να διατηρήσουν την ηρεμία και να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή τους στην περίοδο των εξετάσεων.

Το πρώτο βίντεο στην ιστορία του YouTube: «Me at the Zoo» ανέβηκε στις 23 Απριλίου 2005

Στις 23 Απριλίου 2005 ο συνιδρυτής του YouTube Τζαγουίντ Καρίμ ανέβασε το «Me at the Zoo», ένα 18δευτερολέπτων κλιπ που σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής στη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου.

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες