Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, 2026
11.2 C
Athens

Επιπλέον στοιχεία από τις ΜΚΟ θέλει το υπ. Μετανάστευσης – Ζητά ποινικά μητρώα των μελών τους

Μετά την υπόθεση της Μπάιντα και της μικρής Μαρίας στον Έβρο, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου περνάει από «κόσκινο» τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία τους και τα μέλη τους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από τον ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι ΜΚΟ που είναι εγγεγραμμένες στο επίσημο μητρώο του υπουργείου Μετανάστευσης θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να υποβάλλουν τα στοιχεία τους και τα ποινικά μητρώα των μελών τους.

Σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της κυβέρνησης, το υπουργείο θα δίνει «κόκκινη κάρτα» στις ΜΚΟ και τα μέλη της, δηλαδή δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος σε δομές και κέντρα φιλοξενίας.

Ωστόσο, υπάρχει αντίδραση από τους επικεφαλής των ΜΚΟ σε αυτό το τελεσίγραφο της κυβέρνησης, διότι όπως υποστηρίζουν, διαθέτουν μεταφραστές και εθελοντές από το εξωτερικό που είναι δύσκολο να λάβουν τα ποινικά τους μητρώα.

Ροή Ειδήσεων

Αυτή είναι η πραγματική πρόταση για τον Αντίνο

Στη διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει εδώ και 4-5 μέρες...

Επική γκάφα στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ – Ουγγαρέζος: «Πρόκειται για επικίνδυνη ανικανότητα»

Μία απίστευτη γκάφα έγινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Να εφαρμοστεί ο νόμος για τα μπλόκα, λέει η κυβέρνηση – Ποιοι θα πάνε στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Στις 15:00 σήμερα (13/01) το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνάντηση...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες