«Πράσινο φως» για την εξαγορά της Wind Ελλάς από την United Group

Το δρόμο για τη συγχώνευση της Wind Ελλάς με τη Nova άνοιξε η έγκριση που έδωσε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εξαγορά της πρώτης από την United Group, η οποία, ως γνωστόν, ελέγχει τη δεύτερη.

 

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο, με τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η Crystal Almond Holdings Limited, η μητρική εταιρεία της Wind Ελλάς, στη United Group.

Το επόμενο βήμα θα είναι να ξεκινήσει η διαδικασία της συγχώνευσης της Wind Ελλάς με τη Nova προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πάροχος που θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος όσον αφορά τη σταθερή τηλεφωνία και τις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις αλλά και όσον αφορά στη συνδρομητική τηλεόραση. Ένας από τους πρώτους στόχους θα είναι η ενίσχυση του μεριδίου της Wind στην κινητή τηλεφωνία, προκειμένου το νέο σχήμα, το οποίο ξεκινά έχοντας συνολικές πωλήσεις της τάξεως άνω των 750 εκατ. ευρώ ετησίως, να περάσει στη δεύτερη θέση και όσον αφορά στην κινητή τηλεφωνία.


Το νέο σχήμα θα είναι εξαιρετικά δυνατό, φυσικά, και στον τομέα του περιεχομένου όπου η Nova κινείται πολύ δυναμικά και είναι ένας χώρος με έντονη κινητικότητα και ανταγωνισμό. Στα πλάνα περιλαμβάνεται ακόμη και η ενίσχυση της παρουσίας της νέας εταιρείας στον χώρο των έργων ψηφιακών τεχνολογιών (ICT) για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.