Διεύρυνση του δικτύου της My market με νέο κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Το σημαντικό επενδυτικό πλάνο των My market για το 2021, ολοκληρώνεται με ένα νέο κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και δύο εκτεταμένες ανακαινίσεις σε δύο από τα μεγαλύτερα καταστήματα της αλυσίδας.

Το My market στο Ολυμπιακό Χωριό και το My market στην οδό Φαρσάλων στη Λάρισα υποδέχονται πλέον τους πελάτες τους σε ανανεωμένους χώρους γεμάτους έμπνευση, ευεξία και φυσικά εναρμονισμένους με τις αρχές Βιώσιμης Ανάπτυξης που εδώ και χρόνια εφαρμόζει η αλυσίδα σε όλο της το δίκτυο.

Το νέο κατάστημα της αλυσίδας My market, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στεγάζεται σε ένα κτίριο εκλεκτικιστικού ρυθμού της δεκαετίας του 1880. Το κτίριο -που πρώτη φορά εμφανίζεται σε καρτ-ποστάλ του 1885- βρίσκεται στην οδό Δώρου 2 επί της Πλατείας Ομονοίας, ενώ έχει δεύτερη είσοδο επί της οδού Πατησίων. Πρόκειται για ένα διαμπερές κατάστημα συνολικού εμβαδού 1.360 τ.μ. που αναπτύσσεται σε 2 επίπεδα πώλησης. Η ανακατασκευή και η μετατροπή του κτιρίου έγιναν με την έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων, ενώ τα διατηρητέα χαρακτηριστικά του διάκοσμου (ξύλινα, μαρμάρινα, μεταλλικά και κεραμικά στοιχεία και επιχρίσματα) συμπληρώθηκαν αρμονικά, υπό την επίβλεψη πιστοποιημένης από το υπουργείο Πολιτισμού συντηρήτριας Έργων Τέχνης, με νέα δομικά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή δύο από τα μεγαλύτερα καταστήματα της αλυσίδας ανακαινίστηκαν πλήρως, σύμφωνα με το μοντέλο του βραβευμένου My market της Κηφισιάς. Στο My market στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και στο My market στη Λάρισα στην οδό Φαρσάλων, εφαρμόστηκαν καινοτόμες αρχιτεκτονικές τεχνικές, τόσο στο κέλυφος, όσο και στους εσωτερικούς χώρους που αποδίδουν ένα εντυπωσιακό, αλλά συνάμα πλήρως λειτουργικό αποτέλεσμα, σε minimal αισθητική.

Στα δύο καταστήματα, λειτουργούν -εκτός των συνηθισμένων τμημάτων ενός super market- και τμήματα My Ευεξία (με βιολογικά, vegan, gluten free κ.λπ. προϊόντα) που σκοπό έχουν να φέρουν πιο κοντά στους πελάτες τους τον υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και τις έννοιες του wellness και του mindfulness. Τα My Ευεξία διαθέτουν πολύ μεγάλη ποικιλία όχι μόνο σε τρόφιμα, αλλά και σε είδη προσωπικής περιποίησης και φροντίδας του σπιτιού. Παράλληλα, και στα δύο καταστήματα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φρεσκοψημένα αρτοποιήματα που ετοιμάζονται καθημερινά εντός των ειδικών εγκαταστάσεων bake-off. To κατάστημα του Ολυμπιακού Χωριού διαθέτει και ιχθυοπωλείο.

Συγκεκριμένα, τo My market στο Ολυμπιακό Χωριό εκτείνεται σε χώρους 3.370 τ.μ., ενώ λειτουργεί στο χώρο και κατάστημα Mikel. Για το επόμενο διάστημα, έχει προγραμματιστεί και η στέγαση φαρμακείου εντός του καταστήματος. Το κατάστημα διαθέτει 54 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και 10 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων. Αντίστοιχα, το My market στη Λάρισα στην οδό Φαρσάλων συνολικού εμβαδού 3.365 τ.μ. διαθέτει 54 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης και 10 θέσεις ποδηλάτων.