Επιτυχής η 1η δοκιμή 5G SA, από Samsung & Deutsche Telekom στην Τσεχική Δημοκρατία

Την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης δοκιμής 5G Standalone (SA) στην Τσεχική Δημοκρατία, ανακοίνωσαν η Samsung και η Deutsche Telekom.

Στην καινοτόμο δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Pilsen, οι δύο εταιρείες επαλήθευσαν τις δυνατότητες και την απόδοση των τεχνολογιών (MU-MIMO) 5G SA πολλαπλών χρηστών (Multi-User), πολλαπλών εισόδων (Multiple-Input) και πολλαπλών εξόδων (Multiple-Output).

Στη δοκιμή χρησιμοποιήθηκαν οι τελευταίες ολοκληρωμένες λύσεις 5G SA της Samsung και οι δύο εταιρείες πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα με την τεχνολογία MU-MIMO, χρησιμοποιώντας τα ραδιοκύματα Massive MIMO 3,5GHz της Samsung. Η απόδοση του φάσματος τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με εκείνη του LTE υπό ρεαλιστικές συνθήκες και η διακίνηση αυξήθηκε κατά περίπου 2,5 φορές σε σχέση με του SU-MIMO (MIMO ενός χρήστη).

«Είμαστε ευχαριστημένοι που συνεργαστήκαμε με τη Samsung για τον έλεγχο της επίδοσης της λύσης 5G SA», δήλωσε ο Alex Choi, SVP Strategy & Technology Innovation της Deutsche Telekom. «Μαζί με κορυφαίους συνεργάτες εισάγουμε με συνέπεια προηγμένες τεχνικές δυνατότητες στο δίκτυό μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη δυνατότητα των δικτύων 5G SA να επιταχύνουν περαιτέρω την ανάπτυξη του 5G».

Η αρχιτεκτονική 5G SA επιτρέπει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να διατηρούν πιο αποτελεσματικές και απλές λειτουργίες δικτύου, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στα δίκτυα 5G να προσφέρουν συναρπαστικές εμπειρίες στο χρήστη και νέα επιχειρηματικά μοντέλα στις επιχειρήσεις.

«Η Samsung πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη μαζική κλήση MIMO σε μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική 5G εντός του Ομίλου DT στην Ευρώπη, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειες και των δύο εταιρειών να προάγουν το 5G στην επόμενη φάση», δήλωσε ο WooJune. Kim, Executive Vice President, Head of Global Sales & Marketing στο Τμήμα Networks Business της Samsung Electronics. «Αξιοποιώντας τις τεχνικές δυνατότητες της Samsung, η DT θα παρέχει τη δυνατότητα στο 5G να προσφέρει πρωτοφανείς ταχύτητες στους χρήστες».

Το ραδιοκύματα Massive MIMO και Core της Samsung, που χρησιμοποιήθηκαν στη δοκιμή, διατίθενται εμπορικά σε όλο τον κόσμο. Τα ραδιοκύματα Massive MIMO (Link1, Link2) της Samsung έχουν λεπτό, ελαφρύ και συμπαγές σχεδιασμό, που διασφαλίζουν εύκολη εγκατάσταση και γρήγορη ανάπτυξη. Ακόμα, με το 5G Core της Samsung (Link), οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας μπορούν εύκολα να κλιμακώσουν και αποκλιμακώσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν χωρίς κόπο πολλαπλά τμήματα δικτύου σε μία μόνο φυσική υποδομή δικτύου.

Η Samsung πρωτοπορεί στην επιτυχημένη διάθεση ολοκληρωμένων λύσεων 5G, μεταξύ των οποίων chipset, ραδιοκύματα και τεχνολογίες δικτύου πυρήνα. Η εταιρεία υποστηρίζει την εμπορική διάθεση 5G υπηρεσιών σε κορυφαίες αγορές του κόσμου, όπως η Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία. Επιπλέον, η εταιρεία επεκτείνει γρήγορα το παγκόσμιο αποτύπωμά της σε νέες αγορές, όπως ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία.