Business Innovation Greece: Ελκυστικό πρόγραμμα χρηματοδότησης 13 εκ. ευρώ από τα ΕΕΑ Grants (Video)

Το έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, έχει συγκεντρώσει το  πρόγραμμα Business Innovation Greece των ΕΕΑ Grants, το οποίο χρηματοδοτεί καινοτόμα έργα ελληνικών επιχειρήσεων με σκοπό την ενίσχυση  της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η διαθέσιμη χρηματοδότηση, ύψους 13 εκ. ευρώ, αφορά σε έργα στους τομείς της πράσινης καινοτομίας στη βιομηχανία, της γαλάζιας ανάπτυξης και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ / ICT).  Διαχειριστής του Προγράμματος Business Innovation Greece, είναι ο οργανισμός Innovation Norway ο νορβηγικός κρατικός -κατεξοχήν αρμόδιος- φορέας για θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Το Πρόγραμμα Business Innovation Greece προσφέρει οικονομική υποστήριξη (επιχορηγήσεις) για την ανάπτυξη επιχειρήσεων τόσο από τα αστικά κέντρα όσο και από την ελληνική περιφέρεια. Η επιχορήγηση μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με κάποιο ξεχωριστό και ανεξάρτητο εγγυητικό σχήμα υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ – HDB). Στόχος είναι να διασφαλιστεί η απαραίτητη συγχρηματοδότηση του εγκεκριμένου κάθε φορά έργου, ώστε να υλοποιηθούν επενδύσεις που τελικά αναδεικνύουν την ελληνική καινοτομία.

 Video επιχειρήσεων που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση:

Στο πλαίσιο της 2ης ανοιχτής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης, διοργανώθηκαν δύο ενημερωτικές ημερίδες: η πρώτη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και η δεύτερη με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ). Το ενδιαφέρον επιβεβαιώθηκε από τις περισσότερες από 120 επιχειρήσεις που συμμετείχαν, αλλά και από το πλήθος ερωτήσεων που έχουν υποβληθεί.

Σημειώνεται ότι ήδη 16 καινοτόμα έργα ελληνικών επιχειρήσεων έχουν εγκριθεί και θα λάβουν χρηματοδότηση από την πρώτη πρόσκληση του Προγράμματος Business Innovation Greece. Για τη 2η πρόσκληση, όσες ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις επιθυμούν να υποβάλουν την αίτηση τους έχουν προθεσμία έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Η κα Anne Lise Rognlidalen, Διευθύντρια Προγράμματος Business Innovation Greece, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη με το επίπεδο ανταπόκρισης που λαμβάνει το πρόγραμμα από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όπως έχουμε παρατηρήσει και από την πρώτη φάση εφαρμογής του Προγράμματος, η υποστήριξη  μας έρχεται να καλύψει ένα χρηματοδοτικό κενό προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο που ήδη βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας και του σχεδιασμού. Με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους, ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν ενδιαφερθεί για τη 2η ανοιχτή πρόσκληση και τη δυνατότητα συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας με επιχειρήσεις από τις Δωρήτριες Χώρες. Φιλοδοξούμε ότι μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, αρκετά πρωτοποριακά έργα θα έχουν αιτηθεί χρηματοδότησης. 

Business Innovation Greece: Χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ για projects  ελληνικών επιχειρήσεων | Mikrometoxos.gr

Σχετικά με τον οργανισμό Innovation Norway

Διαχειριστής Χρηματοδότησης και αποκλειστικός αρμόδιος για την αξιολόγηση, επιλογή και εποπτεία των έργων καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος Business Innovation Greece, καθώς και για την εκταμίευση των ποσών επιχορήγησης, είναι ο οργανισμός Innovation Norway – ένας κρατικός φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Αλιείας της Νορβηγίας και είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας της Νορβηγικής κυβέρνησης για θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ο οργανισμός Innovation Norway έχει μακροχρόνια εμπειρία στη διαχείριση επιχορηγήσεων και δανείων, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων των EEA Grants που άπτονται της ανάπτυξης επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα:

Ιστοσελίδα του Προγράμματος: https://www.innovasjonnorge.no/Greeceinnovation