Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2026
23.5 C
Athens

Ένταση για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία – Στις 3μμ η κηδεία

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις στην ευρύτερη  περιοχή της Βοιωτίας καθώς σήμερα στις 3 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί η κηδεία του 17χρονου Ρομά  που βρήκε τραγικό θάνατο από το όπλο αστυνομικού της ΟΠΚΕ .

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Θήβα την Αλίαρτο και στη Θεσσαλονίκη.

Στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα 30 ατόμων έβαλαν φωτιές σε λάστιχα, κλείνοντας την Παλαιά Συμμαχική Οδό Ωραιοκάστρου, ενώ πέταξαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που κλήθηκαν στο σημείο, πριν αποχωρήσουν.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγη ώρα αργότερα, στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια Ωραιοκάστρου, όπου ομάδα Ρομά έστησε οδοφράγματα καίγοντας λάστιχα και πετώντας αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αναφερθεί καμία προσαγωγή ή σύλληψη.

Είχαν προηγηθεί ανάλογα περιστατικά, χθες το βράδυ, στη Μενεμένη και στον οικισμό Τσαΐρια, στην Περαία.

Αύριο Πέμπτη, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο 41χρονος αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά. Ο αρχιφύλακας παραμένει κρατούμενος, με τον εισαγγελέα να του έχει απαγγείλει κατηγορίες, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης  ο θάνατος οφείλεται σε τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα, που προήλθε από βολίδα πυροβόλου όπλου.

Η βολίδα φαίνεται ότι αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα. Πρόκειται για τυφλό τραύμα, καθώς η βολίδα εντοπίστηκε με καθοδική πορεία, στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, εντός των μυών, οκτώ εκατοστά πιο πάνω από τη δεξιά θηλή.

Ροή Ειδήσεων

Πιερρακάκης στους Financial Times: «Απολύτως αναγκαίες» πολλές από τις μεταρρυθμίσεις των μνημονίων

Ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, υποστήριξε ότι σημαντικό μέρος των δύσκολων μεταρρυθμίσεων της μνημονιακής περιόδου ήταν απαραίτητο για τη σημερινή σταθεροποίηση, αναγνωρίζοντας παράλληλα μικτές συνέπειες από τη διαχείριση της τρόικας.

Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητα κινητά: το «Confidence Gap» κρατά τις συσκευές στα συρτάρια

Νέα ανάλυση GSMA/SquareTrade δείχνει ότι η πολυπλοκότητα σε αγορά, προστασία και trade-in δημιουργεί «χάσμα εμπιστοσύνης», επιμηκύνει τον κύκλο αναβάθμισης και αφήνει δισεκατομμύρια συσκευές ανενεργές.

Γη της ελιάς: Τι θα δούμε στα επεισόδια 124-125 (20-21 Μαΐου)

Έντονες συγκρούσεις, αποκαλύψεις και απρόβλεπτες αποφάσεις ανατρέπουν τις ισορροπίες, με την Αμαλία, τον Μανώλη και την Αναστασία στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η εξομολόγηση για την επιστροφή του στην τηλεόραση και τη δύσκολη οικονομική περίοδο

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε στο Buongiorno για τους κύκλους που θεωρεί ότι έκλεισε στην τηλεόραση, αλλά και για τους λόγους που τον οδήγησαν να επιστρέψει, αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική του κατάσταση.

Ιωάννα Τούνη: Πώς «έφαγε πόρτα» σε γνωστό μαγαζί της Μαδρίτης και τελικά μπήκε χάρη στον Στέφανο

Η Ιωάννα Τούνη περιέγραψε σε βίντεο στο TikTok το περιστατικό στο Amazónico στη Μαδρίτη, όταν χωρίς κράτηση δεν τους άφησαν να μπουν, μέχρι που ο φίλος της βρήκε τρόπο να αλλάξει την απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες