Η μαθήτρια του ΟΑΕΔ επιτέθηκε γιατί δεν άντεχε άλλο τον εκφοβισμό

Σε δισέλιδο γράμμα της η 22χρονη, που επιτέθηκε με μαχαίρι σε τρεις συμμαθήτριές της στην Νοσηλευτική Σχολή του ΟΑΕΔ στην οδό Πέτρου Ράλλη, διευκρινίζει τα αίτια που την οδήγησαν στην εν λόγω πράξη, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Δεν αντέχω άλλο. Δεν αντέχω. Οι συμμαθητές μου με κοροϊδεύουν”.

Το συμβάν έλαβε χώρα την Πέμπτη (2/3) στις 16:50, όταν προς το τέλος του μαθήματος η νεαρή γυναίκα πήρε από την τσάντα της ένα μαχαίρι και τραυμάτισε στο χέρι την, ελληνικής καταγωγής, συμμαθήτριά της και στις παλάμες άλλες δύο κοπέλες, οι οποίες ήταν αλβανικής καταγωγής. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε ράμματα. Ο καθηγητής δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ενώ η 22χρονη πριν επιτεθεί φαίνεται να είπε: “Μήπως θέλετε να ρωτήσετε κάτι άλλο;“.

Στο σημείο κατέφθασαν άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι συνέλαβαν τη δράστιδα και εντόπισαν σημείωμα, όπου αναφέρει πως είχε τεθεί στο στόχαστρο των συμμαθητών της, οι οποίοι την εκφόβιζαν. Η ίδια υποστηρίζει πως είχε πέσει θύμα bullying, καθώς ο περίγυρος της στην σχολή την κορόιδευε. Πληροφορίες από την Αστυνομία επισημαίνουν ότι το προσωπικό της Σχολής είχε προσέξει την περίεργη συμπεριφορά της μαθήτρια, με αποτέλεσμα να ζητήσει την ψυχολογική εξέταση της 22χρονης.

Πέρυσι η νεαρή γυναίκα χειροδίκησε κατά συμμαθήτριάς της και όπως σημειώνει ο Διευθυντής της Σχολής πέρασε από ψυχολογικό έλεγχο. Τότε οι καθηγητές εισηγήθηκαν την απομάκρυνσή της, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Ο πατέρας της δράστιδας, δήλωσε σχετικά στο Mega: “Ενοχλούσαν την κόρη μου. Μου έλεγε μπαμπά δεν θέλω να πάω σχολείο. Την κορόιδευαν, την έβριζαν. Μου έλεγε δεν θέλω να πάω άλλο στο σχολείο. Την πρώτη φορά που συνέβη αυτό είχαμε πάει στο σχολείο. Η μητέρα της την είδε την κόρη, εγώ όχι. Το παιδί δεν λέει τίποτα. Κάτι κακό μεγάλο συνέβη για αυτό το έκανε. Εγώ της έλεγα πήγαινε σχολείο να τελειώνεις. Ηταν νοσηλευτική. Εγώ είμαι από το Καζακστάν, έχω έρθει 25 χρόνια. Εδώ γεννήθηκε η κόρη μου.  Σήμερα στις 11:00 θα γίνει δικαστήριο. Εγώ δουλεύω πότε σεκιούριτι, σε πολλά. Έχουμε τρεις κόρες. Η γυναίκα μου δουλεύει στο Δημαρχείο. Δύο χρόνια περνά έτσι η κόρη μου. Την κορόιδευαν για αυτά που φορά, ότι είναι Πόντια, ότι είναι ξένη. Αυτές οι τρεις κοπέλες την κορόιδευαν. Πριν ένα χρόνο είχαν πλακωθεί στο ξύλο. Πήγαμε στο σχολείο, φώναξαν ψυχολόγο μίλησαν με την κόρη μου. Ολα πήγαιναν καλά μας είπαν. Μου έλεγε δεν μπορώ άλλο“.

Η μητέρα της, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί, ενώ ισχυρίστηκε  πως τα μαχαίρια τα τοποθέτησε κάποιος άλλος στην τσάντα της. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη το 2009 όταν ο Δημήτρης Πατμανίδης πυροβόλησε στη Σχολή του ΟΑΕΔ στην Πέτρου Ράλλη συμμαθητές του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του.