Στόχος βανδαλισμού αυτοκίνητα μεταναστών στην Ηλεία

Στόχοι βανδαλισμού έγιναν 15 αυτοκίνητα μεταναστών από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία στα Λεχαινά σύμφωνα με το patrinews.gr. Τα οχήματα ήταν παρκαρισμένα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Με πέτρες, τούβλα και άλλα βαριά αντικείμενα οι άγνωστοι βάνδαλοι έσπασαν τα τζάμια των αυτοκινήτων, με τα θύματα της επίθεσης, να κάνουν λόγο για ρατσιστική επίθεση δηλώνοντας ότι φοβούνται για τα χειρότερα. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν πρόκειται για κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης ή «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών.

Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα στο πάρκινγκ του δήμου στην παλιά αγορά και στους γύρω δρόμους, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης ήξερε πολύ καλά τι έκανε, αφού δεν «χτύπησε» μόνο τα αυτοκίνητα που είχαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά και αυτοκίνητα με ελληνικούς αριθμούς που ανήκουν όμως σε αλλοδαπούς μετανάστες.

«Μετά από αυτό φοβόμαστε ακόμα και στα σπίτια μας να πάμε. Μπορεί και να κινδυνεύουμε, να διατρέχει κίνδυνο ακόμα και η ζωή μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των αλλοδαπών.

 

Προτεινόμενα για εσάς