Μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη στην Αθήνα: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΕΛΑΣ

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα με κεντρικό ζήτημα το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Αυξημένα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα ξεκινούν στις 12:00 και θα κορυφωθούν μετά τη μία το μεσημέρι, με επίκεντρο το Σύνταγμα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, 4.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες (Ασφάλεια, Μέτρων Τάξης, Τροχαίας κ.ά.) θα βρίσκονται επί ποδός στην Αθήνα.

Για εποπτεία θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου αλλά και ο αρχηγός του Σώματος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Απεργία: Εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ. για κλειστές τράπεζες και καταστήματα

Ο υφυπουργός και ο αρχηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθαν χθες σε επικοινωνία με Συλλόγους και φορείς που θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις, ώστε να διεξαχθούν ομαλά.

Η ΕΛ.ΑΣ., κατά τις ίδιες πηγές, έχει προβεί σε εισηγήσεις προς καταστηματάρχες και τράπεζες ώστε να κλείσουν για λόγους ασφαλείας τις ώρες των συγκεντρώσεων. Την ίδια σύσταση έχουν κάνει προς τα καταστήματα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και το Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.