Σφορδές αντιδράσεις για τα πεταμένα ρούχα στην Περιφέρεια που έμελλε να σταλούν στην Τουρκία - Η απάντηση Πατούλη

Την δικιά του απάντηση έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μετά τις εικόνες με τα πεταμένα ρούχα σε χώρο της Περιφέρειας, όπου συγκεντρωνόταν ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Τα πεταμένα ρούχα στην Περιφέρεια, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και έγιναν αντικείμενο σχολιασμού στα social media. Όλα ξεκίνησαν όταν οι κινηματογραφιστής και φωτογράφος, Γιώργος Μουτάφης δημοσίευσε σχετικές εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες έδειχναν τον «σκουπιδότοπο» από τα ρούχα στο χώρο όπου τα συγκέντρωνε η Περιφέρεια.

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν ήταν και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων κοινοποιώντας τις σχετικέ εικόνες ότι «δεν υπάρχουν λόγια για την κατάντια της Διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής». Η Περιφέρεια Αττικής, απαντώντας άμεσα στην κριτική που δέχτηκε από την Ρένα Δούρου, έκανε λόγο για ρούχα που επειδή ήταν σε κακή κατάσταση και φθαρμένα θα πήγαιναν για ανακύκλωση και όχι στους σεισμόπληκτους.

Η απάντηση Πατούλη για τα ρούχα για τους σεισμόπληκτους

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, απάντησε σήμερα σχετικά με τις συγκεκριμένες εικόνες στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης αρχικά, «η εικόνα αδικεί όλη την προσπάθεια», καθώς η Περιφέρεια Αττικής έστειλε 100 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στις πληττόμενες περιοχές.

«Αυτά ήταν τα υπολείμματα κάποιων σκισμένων και ακάθαρτων ρούχων, διότι μέσα στους χιλιάδες τόνους προσπάθειας υπήρχαν οι διαδικασίες της διαλογής και της κατηγοριοποίησης και αυτά είχαν μείνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής για να φύγουν με την ανακύκλωση» είπε ο κ. Πατούλης.

«Ερχόντουσαν και έρχονται από τους δήμους εκατοντάδες τόνοι υλικά εκ των οποίων αρκετά θα έπρεπε να αφαιρεθούν. Αυτό ήταν ένα κομμάτι, για να φύγει το κομβόι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, έμεινε από κουρασμένους εθελοντές, για λίγες ώρες μέχρι να έρθει η ανακύκλωση να τα πάρει. Είναι ρούχα, φθαρμένα και λερωμένα, δεν έχουν χρησιμότητα, καθώς δεν μπορεί να στείλει κάποιος άχρηστα πράγματα για ανθρωπιστική βοήθεια», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Αττικής.