Στα χέρια της αστυνομίας ο 26χρονος αλβανικής καταγωγής που παρέσυρε την 21 χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη - Χαροπαλεύει η κοπέλα

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο 26χρονος ο οποίος παρέσυρε, πάτησε δυο φορές και τραυμάτισε σοβαρά την 21χρονη φοιτήτρια κτηνιατρικής στη Θεσσαλονίκη, στο τροχαίο που έχει σοκάρει τη χώρα.

Ο 26χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητό του με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν παρέσυρε την νεαρή που επιχειρούσε να διασχίσει το δρόμο.

Μάλιστα, δεν τη χτύπησε μόνο μία φορά αλλά δύο, καθώς αφού την χτύπησε έκανε αναστροφή για να φύγει από την αντίθετη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να την πατήσει ξανά και να την τραυματίσει σοβαρά. Ο 26χρονος εγκατέλειψε την φοιτήτρια βαριά τραυματισμένη στο οδόστρωμα και εξαφανίστηκε.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του σε ερημική περιοχή, αφαίρεσε μάλιστα και τις πινακίδες, θεωρώντας πως δεν θα τον βρουν και επιχείρησε να… εξαφανιστεί.

Σήμερα το πρωί συνελήφθη η 19χρονη συνοδηγός του και λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε μαζί με τον δικηγόρο του και ο ίδιος στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η στιγμή που ο 26χρονος άντρας παρουσιάστηκε μαζί με τον δικηγόρο του στη Διεύθυνση Τροχαίας, όπως φαίνεται και στο βίντεο από το voria.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση του φρικτού τροχαίου στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκε έπειτα από επιστάμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπόθεση παράσυρσης πεζής, με εγκατάλειψη, από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού και 19χρονης ημεδαπής, η οποία συνελήφθη την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της 22-11-2022 στο κέντρο της πόλης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος και στο οποίο επέβαινε η 19χρονη, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά  21χρονη, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος. Η 21χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται. Η συλληφθείσα και η σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί και θα υποβληθεί αντίστοιχα, στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

«Του έδωσα το αυτοκίνητο να το δοκιμάσει», λέει ο ιδιοκτήτης

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 44χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς της Τροχαίας ότι ενόψει πώλησης του οχήματος, το έδωσε σε άτομο για να το δοκιμάσει. Κατονόμασε, μάλιστα, το πρόσωπο αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές για να εξεταστεί και να διαπιστωθεί η εμπλοκή του.

Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 21χρονη

Εντωμεταξύ η 21χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Υπεβλήθη σε εγχειρήσεις αλλά τα τραύματά της είναι ιδιαίτερα βαριά. Οι γονείς της απο την Κρήτη ήρθαν εσπευσμένα στη θεσσαλονίκη για να βρεθούν στο πλευρό της με την μητέρα της να δηλώνει συντετριμμένη ότι το παιδί της δεν θα γίνει ξανά όπως πριν.