Κιβωτός του Κόσμου: Ο φίλος του 19χρονου διηγείται τα όσα βίωσαν στα χέρια του πατρός Αντωνίου

Η ανατριχιαστική συνέχεια στο σίριαλ των κακοποιήσεων στην «Κιβωτό του Κόσμου» έρχεται να φωτίσει τις πιο νοσηρές πλευρές μιας δαιδαλώδους υπόθεσης φρίκης με θύματα παιδιά. Όσο πληθαίνουν οι καταγγελίες, αποδομείται η έννοια της ανιδιοτέλειας και την ίδια στιγμή πέφτει στο κενό ένας μύθος. Καθώς συντελείται το χρονικό της αποκαθήλωσης, νέες αποκαλύψεις από φίλο του 19χρονου, που «έδειξε» πρώτος το τούνελ της διαστροφής, έρχονται στο προσκήνιο, αποδεικνύοντας ότι το θύμα ζούσε σε ένα καθεστώς βαθιά κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Λίγο προτού η υπόθεση μπει σε άλλη τροχιά, με τις καταθέσεις μαρτύρων στη Δικαιοσύνη, ο φίλος του νεαρού υπογραμμίζει ότι ο πατήρ Αντώνιος όχι μόνο γνώριζε για τη βία και τις ασελγείς ενέργειες εντός του ιδρύματος αλλά και ότι υποχρέωνε τον 19χρονο σε ερωτικές πράξεις μαζί του. «Όταν πήγα να του αφήσω φαγητό, μπαίνοντας στο δωμάτιο είδα …… (περιγράφει πράξη ασέλγειας)» αποκαλύπτει στο protothema.gr ο νεαρός και πρώην φιλοξενούμενος δομής για τον 19χρονο, ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα ένα σπιράλ φρίκης.

Μέσα από τις ανατριχιαστικές δηλώσεις του επιβεβαιώνονται, την ίδια στιγμή, όλα όσα έχουν δει τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας για την πίεση που ασκούσε ο πατέρας Αντώνιος στο παιδί, το οποίο ανάγκαζε να του βγάζει τα παπούτσια, να έχει μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του ενώ παράλληλα εκτόνωνε τις διαστροφικές ορέξεις επάνω του.

Ο νεαρός αναφέρεται και στο περιστατικό κατά το οποίο ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου έπιασε τα γεννητικά όργανα του 19χρονου στη διάρκεια του μπάνιου, ενώ υπογραμμίζει πως οι διαστροφικές αυτές ενέργειες τελούνταν με τη σύμφωνη γνώμη της πρεσβυτέρας, ακόμη και μπροστά της.

«Με ανάγκασαν να εγκαταλείψω το σχολείο και με έκλεισαν σε μπουντρούμι»

 

Ο φίλος του 19χρονου εργαζόταν ως μάγειρας στη δομή της Χίου, ενώ παράλληλα τον υποχρέωναν να ασχολείται και με αγροτικές δουλειές για να μην έχει χρόνο για το σχολείο. «Αρχικά βρισκόμουν στον Κολωνό, όμως με έκοψαν από το Λύκειο και με μετέφεραν στη Χίο» δηλώνει ενώ δεν ξεχνά την αθλιότητα που βίωσε όσο διέμενε σε ένα σπίτι-«μπουντρούμι», όπως ο ίδιος το αποκαλεί, στο οποίο του στερούσαν σε απόλυτο βαθμό την ελευθερία καθώς τον κλείδωναν στις 9 το βράδυ και του άνοιγαν ξανά το πρωί στις 06:00.

«Κόβουν τα παιδιά από το σχολείο» επαναλαμβάνει ο νεαρός θέλοντας να προβάλλει τη σκοταδιστική πλευρά του ιδρύματος που δεν έμοιαζε σε τίποτα με την εικόνα που φιλοτεχνούσε για να εκπέμψει προς τα έξω.

«Η πρεσβυτέρα τα γνώριζε όλα»

Υποστηρίζοντας ότι η πρεσβυτέρα και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου γνώριζε για τις ασελγείς πράξεις εντός της «Κιβωτού», τονίζει τα εξής για εκείνη: «Είναι ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε. Κάνει συνέχεια ψώνια και δίνει εντολές. Φωνάζει, είναι σκληρή» αποκαλύπτει ο νεαρός. Τοποθετώντας χρονικά την αρχή προβολής του «θεάτρου του παραλόγου», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει το κλίμα που εισέπραξε στη δομή, επισημαίνει ότι οι καταγγελίες ξεκίνησαν από τον περασμένο Ιούλιο.

Στην ερώτηση γιατί ο 19χρονος φίλος του ενώ είχε υποστεί σειρά βασανιστηρίων από τον πατέρα Αντώνιο δεν μιλούσε, ο νεαρός αποκαλύπτει ότι οι εκβιασμοί, η εκμετάλλευση και η δωροδοκία βρίσκονταν σε πρώτο πλάνο. «Δεν τον άφηνε να κοιμηθεί» αποκαλύπτει ο πρώην φιλοξενούμενος της δομής για τον 19χρονο, τον οποίο ο πατέρας Αντώνιος προσπαθούσε να «φιμώσει» με δώρα. Την ίδια στιγμή, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην υποκρισία του ιδρυτή της Κιβωτού τον οποίο χαρακτηρίζει παιδόφιλο.

«Υπάρχει ένας 25χρονος…»

Προϊδεάζει, παράλληλα, για ένα νέο τσουνάμι καταγγελιών, αφού ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει. Αναφέρεται ειδικότερα σε έναν ακόμη νέο, 25 ετών, ο οποίος ενδεχομένως να έχει πέσει θύμα ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο ωστόσο φοβάται να μιλήσει και ίσως λαμβάνει χρηματικό ποσό σε μια προσπάθεια να εξαγοραστεί η σιωπή του.

Το κουβάρι ξετυλίγεται και τα σκιερά σημεία σημεία έρχονται στο φως με τις επόμενες ώρες να αποδεικνύονται κρίσιμης σημασίας όσον αφορά στους λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, ενώ αναμένεται να αποκαλυφθούν ακόμη περισσότερα μέλη της συμμορίας διαστροφής.