Κιβωτός του Κόσμου: Νέα αίσχη - Ο πατέρας Αντώνιος κλείδωσε για 2 μήνες παιδιά για να τα συνετίσει επειδή είχαν κακές παρέες

«Βροχή» είναι οι καταγγελίες για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου – τις τιμωρίες και τους ξυλοδαρμούς – και όσα έκανε ο πατέρας Αντώνιος μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ της μαρτυρίας του 19χρονου που άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου» για την υπόθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρία που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Ελευθερία της Καλαμάτας στα τέλη Ιανουάριου του 2022 από την δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα τέσσερα παιδιά επειδή ο πατέρας Αντώνιος έκρινε ότι έπρεπε να «συνετιστούν επειδή είχαν μπλέξει με κακές παρέες» στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Τα παιδιά, όμως, αυτά όταν ήρθαν στην Αθήνα έμειναν, σύμφωνα με τη μαρτυρία, κλειδωμένα για δύο μήνες προκειμένου να συνετιστούν.

Ακολούθησε ένα ταξίδι μικρότερων παιδιών, επίσης από την Καλαμάτα, στην δομή του Κολωνού με την μαρτυρία να αναφέρει ότι ο πατέρας Αντώνιος έβαλε τα μεγαλύτερα παιδιά που κρατούσε κλειδωμένα, να γονατίσουν μπροστά στα μικρότερα και να παρακαλέσουν για συγχώρεση επειδή φάνηκαν ανάξια. Σύμφωνα με τη μαρτυρία τα μεγαλύτερα παιδιά «είχαν σημάδια ξυλοδαρμού, ήταν βρώμικα και ήταν παραμελημένα».

Την ώρα, δε, που σήμερα αναμένονται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις για την υπόθεση αυτή, ένας 20χρονος μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας Αντώνιος είχε ζητήσει από τρόφιμη που ήταν έγκυος να προχωρήσει σε άμβλωση. Όπως είπε χαρακτηριστικά για την κοπέλα, η οποία βρέθηκε σε συνθήκες σκληρής απομόνωσης για 4 με 5 μήνες «ήταν σε δωμάτιο και της απαγόρευσαν να έχει επικοινωνία με κανένα άτομο. Μόλις κατάλαβαν ότι ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της την πήγαν στο νοσοκομείο να δουν τι έχει και ήταν έγκυος και μετά ο πάτερ Αντώνιος είπε να της κάνουν έκτρωση».

Ο 20χρονος σήμερα Κωνσταντίνος ήταν τρόφιμος σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» από την ηλικία των 11 ετών, αρχικά στον Κολωνό και μετά στην Χίο.

«Έχω δει να χτυπάνε παιδιά, έχω δει δύο – τρεις παιδαγωγούς. Δεν ήταν παιδαγωγοί, ήξεραν τον πατέρα Αντώνιο από μικρά παιδιά και μετά τους πρότεινε να δουλέψουν ως παιδαγωγοί. Ήταν φίλοι του, είχαν γνωριστεί από παλιά που παίζανε μπάσκετ» είπε αρχικά ο 20χρονος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «με πήγαν με το ζόρι, όχι με τη θέλησή μου. Μας κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για μία εβδομάδα, μετά μας δίνανε νερό και ψωμί. Όταν ήμουν στη Χίο και είχα τελειώσει την Β’ Λυκείου μου είπαν “δεν θα την τελειώσεις και θα κάνεις δουλειές στο ΕΠΟΣ. Δεν είσαι καλός μαθητής, τι το θες το σχολείο; Έλα να δουλέψεις πάνω σαν εργαζόμενος”».

Στον ΣΚΑΪ μίλησαν και συγγενείς παιδιού που φιλοξενείται σε δομή της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα οι οποίοι είχαν υποβάλει καταγγελία από τον Ιανουάριο του 2021.

Όπως είπαν όταν πήγαν να επισκεφθούν το παιδί «μας είπε μπροστά στην κοινωνική λειτουργό ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από παιδαγωγό. Όταν ζητήσαμε εξηγήσει πήγαν να μας πετάξουν έξω με τις κλωτσιές. Το παιδί μας είπε σιγανά “μη με ρωτάτε πολλά γιατί θα με βάλουν τιμωρία».

Ο πατέρας του παιδιού είπε από την πλευρά του ότι το παιδί όταν το συνάντησε «δεν ήταν καθόλου καλά, μου είπε “μπαμπά πάρε με από εδώ, δεν μπορώ να μιλήσω”. Τους έβαζαν να καθαρίζουν τις τουαλέτες, μου είπε το παιδί «μας βάζουν σε αποθήκη για τιμωρίες, όταν έρχεται η αστυνομία μας βγάζουν με τις κλωτσιές έξω”».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «έχω ζητήσει 10 φορές ραντεβού με τον πάτερ Αντώνιο και δεν μας δίνουν απαντήσεις αλλά μου λένε πάντα ότι έχουμε εντολή από την εισαγγελία. Δεν με αφήνουν να μιλήσω με το παιδί».

Τα παιδιά ήταν αφημένα στην τύχη τους περιέγραψε στο MEGA μια πρώην εθελόντρια στην Κιβωτό του Κόσμου κάνοντας λόγοα για πλήρη αδιαφορία από την πλευρά των υπεύθυνων.

«Διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καμία δομή. Τα παιδιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, μη συνεργάσιμα. Μπροστά μου δεν εμφανίστηκε κανένας πατέρας Αντώνιος. Υπήρχε μόνο μία θυρωρός, ας την πω έτσι, κι ένας κύριος 35 χρονών, ο οποίος με κατεύθυνε» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ράνια η οποία εργάστηκε πριν από έξι χρόνια ως εθελόντρια στην δομή του Κολωνού.

«Δεν θυμάμαι να πέρασα από καμία συνέντευξη. Υπήρχε μία αδιαφορία εκεί μέσα. Θυμάμαι μόνο μία θυρωρό, η οποία δεν ξέρω τι ρόλο έπαιζε. Ήταν απρόσωπο το κλίμα. Υπήρχε μία δυσκαμψία στην Κιβωτό, ένα αρνητικό κλίμα για εμάς που προσφέραμε τόσα πολλα εκεί. Πήγαινα σχεδόν κάθε μεσημέρι να κάνω μαθήματα στα παιδιά. Δεν υπήρχε κανένας να κατευθύνει το όλο σύστημα. Ήταν όλα αφημένα στη μοίρα τους. Είχα παρατηρήσει ότι τα παιδιά ήταν αφημένα εντελώς στην τύχη. Ένιωσα τρομερή απογοήτευση, γιατί πήγα να προσφέρω».

Ξεκινούν οι καταθέσεις

Δύο πρώην φιλοξενούμενοι της δομής είναι πλέον στη διάθεση της δικαιοσύνης και οι καταγγελίες τους αναμένεται να οδηγήσουν σε ραγδαίες εξελίξεις για τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα, τα οποία κατονομάζουν για παράνομες συμπεριφορές. Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που διερευνούν τις καταγγελίες εξετάζουν από σήμερα νέους μάρτυρες.

Αρχίζουν με πρώην εργαζόμενους στην Κιβωτό του Κόσμου και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν στη διάθεσή τους, τα στοιχεία τουλάχιστον πέντε νέων προσώπων, μεταξύ αυτών και ενός νεαρού που σήμερα ζει στο εξωτερικό, όμως φέρεται να έχει δηλώσει ότι θα εμφανιστεί ενώπιόν τους και θα καταγγείλει ενόρκως όσα ισχυρίζεται ότι έζησε στη δομή που φιλοξενήθηκε.

Στη διάθεση των Αρχών βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες επτά μαρτυρίες. Τρία παιδιά και τέσσερις εργαζόμενοι για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, για ψυχολογική και σωματική βία, για καταναγκαστική εργασία και αποκλεισμό από το σχολείο.

Οι καταγγελίες του 19χρονου που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Ασφάλειας για να πέσει φως στην υπόθεση, δεν περιορίζονται μόνο στον πατέρα Αντώνιο,αλλά περιλαμβάνουν τρία ακόμη άτομα που τους αποκαλεί «υπηρέτες» του, για τους οποίους λέει ότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι ξυλοκοπούσαν άγρια και βασάνιζαν τέσσερα ακόμη παιδιά, με τους εισαγγελείς σε πρώτη φάση να τους ελέγχουν για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.