Ίχνος ντροπής από τον δικηγόρο του 33χρονου: Ήταν ανεπτυγμένη η 12χρονη υποστήριξε

Προκαλούν οι δηλώσεις του δικηγόρου του 33χρονου κατηγορουμένου σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε το παιδί «ανεπτυγμένο».

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου Α.Λ., υπαλλήλου φαρμακαποθήκης, που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και προκάλεσε με τις δηλώσεις του σχετικά με την ανήλικη.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου προκάλεσαν την αντίδραση των παρουσιαστών, Γιώργου Παπαδάκη και Μαρίας Αναστασοπούλου, οι οποίοι έφεραν ενστάσεις στα όσα διατύπωσε ο δικηγόρος στον αέρα της εκπομπής τους.

«Είπατε ότι δεν έχει τη δυνατότητα ο πελάτης σας να διακρίνει μια 12χρονη από μια 17χρονη. Γιατί το είπατε;», ρώτησε η Μαρία Αναστασοπούλου, με τον δικηγόρο να απαντά: «Πράγματι με φωτό που έχουμε δει μέσα στη δικογραφία είναι ανεπτυγμένη και στο ύψος και στη σωματοδομή. Δεν τα λέω μόνο εγώ, τα έχουν πει και άλλοι συνάδελφοι». Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις.

Οι παρουσιαστές ρώτησαν τον δικηγόρο αν εννοεί πως ο εντολέας του ξεγελάστηκε από την εμφάνιση. «Ο εντολέας μου μπήκε στη φυλακή γιατί δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει τα 12,5 από τα 15», είπε στη συνέχεια ο δικηγόρος, με τους παρουσιαστές να διατυπώνουν ενστάσεις λέγοντας ότι το παιδί δεν ήταν καν 12,5 ετών το καλοκαίρι, αλλά και με τη συλλογιστική του γιατί δεν θα έπρεπε να κατηγορηθεί για κακούργημα ο εντολέας του.

«Εγώ, χθες, είχα μια νομική τοποθέτηση. Βασίστηκα πάνω σε ένα άρθρο του νόμου. Ο εντολέας μου κατηγορείται για ένα συγκεκριμένο άρθρο. Το τρίτο εδάφιο του συγκεκριμένου άρθρου λέει ότι αν κάποιος έρθει σε επαφή με ένα άτομο το οποίο είναι 15 και μία μέρα, δεν διώκεται για κακούργημα, διώκεται για πλημμέλημα και ποινή φυλάκισης από 3 έτη μέχρι 5 έτη. Εγώ το στοιχειοθέτησα αυτό, καθώς ο εντολέας μου ήρθε σε επαφή μέσω ενός chat, που για να κάνεις γνωριμία πρέπει να είσαι τουλάχιστον 20 ετών. Συνεπώς, ο εντολέας μου την πρώτη φορά νόμιζε ότι μίλαγε με μια 20χρονη κοπέλα. Προσκόμισα έγγραφα στην ανακρίτρια που είπε στον 33χρονο ότι είναι 17 ετών. Συνεπώς, ο εντολέας μου στην αρχή νόμιζε ότι μιλούσε με μία 20χρονη που στη συνέχεια του είπε ότι είναι 17 ετών», ανέφερε ο συνήγορος του 33χρονου σχετικά με την ηλικία που νόμιζε ο πελάτης του ότι έχει η 12χρονη.

Συναντήθηκε μία φορά με τη 12χρονη στον Κολωνό, λέει ο εντολέας του 33χρονου

Ο κ. Μπαρκαγιάννης επισήμανε σχετικά με τις συναντήσεις του 33χρονου με τη 12χρονη από τον Κολωνό ότι «ο εντολέας μου συναντήθηκε μία φορά με τη 12χρονη, ενώ τη δεύτερη φορά δεν συναντήθηκε, ενώ είχε κανονιστεί, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταφορά του εμβάσματος. Ο εντολέας μου μπήκε στη φυλακή καθώς δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει αυτά τα 2,5 χρόνια, τα 12,5 που είναι η πραγματική ηλικία της κοπέλας από τα 15 έτη. Δηλαδή οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί δεν είχε την ικανότητα να ξεχωρίσει τη διαφορά εάν η κοπέλα ήταν 12,5 ή 15. Εγώ δεν αρνούμαι, να κατηγορηθεί. Ο εντολέας μου κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έπειτα από πληρωμή, να το θέσω έτσι».

«Σύμφωνα με τα μηνύματα που είδα, αλλά και το ύφος των συνομιλιών, δεν συνάδουν με ένα παιδί 12 ετών. Ο εντολέας μου, με το που μπήκε στη νόμιμη εφαρμογή, στο chat, κατευθείαν με το που έκανε εγγραφή, μέσα σε 5 δευτερόλεπτα του ήρθε μήνυμα που του έλεγε “γεια σου, με λένε τάδε, είμαι 17 ετών, έχω ύψος 1,65, θέλω να συναντηθούμε στα Σεπόλια. Θέλεις; Αυτό είναι το τηλέφωνό μου”. Κατευθείαν με το που έκανε την εγγραφή. Η συνάντηση με την ανήλικη δεν κράτησε πάνω από δυόμισι λεπτά, οπότε δεν κατάφερε να διακρίνει σε τόσο λίγη ώρα την ηλικία της. Με το που της έδωσε τα χρήματα, της είπε “πάμε σε ένα ξενοδοχείο γιατί νιώθω άσχημα” και εκείνη του ανέφερε “πάω να αφήσω τα χρήματα ένα λεπτό στη μητέρα μου και επιστρέφω σε λίγο” και με μηνύματα στη συνέχεια που αντάλλαξαν προκύπτει ότι έφυγε. Ο εντολέας μου μου είπε ότι την πέρασε γύρω στα 17», ανέφερε ο δικηγόρος του 33χρονου.

 

Προκλητική και η δικηγόρος του 34χρονου

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε και η δικηγόρος ενός άλλου κατηγορούμενου στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Η δικηγόρος του 34χρονου επιχειρηματία, ο οποίος προφυλακίστηκε, σχολίασε την εξωτερική εμφάνιση της 12χρονης και επιχείρησε να τη χρησιμοποιήσει ως ελαφρυντικό, λέγοντας ότι το παιδί μοιάζει πολύ μεγαλύτερο, καθώς, όπως επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της, «είναι πολύ ψηλή και εύσωμη», επικαλούμενη φωτογραφίες του κοριτσιού.

«Δεν ξέρω αν είδατε φωτογραφίες, είναι πάρα πολύ ψηλή και εύσωμη, η κοπέλα φαίνεται 18 με 20, μη γνωρίζοντας βγήκε ένα βράδυ μαζί της», είπε η δικηγόρος Γιώτα Παντελεάκη.