Κολωνός: Στον ανακριτή οι 3 παιδεραστές, παρέα με τη μητέρα - Έλαβαν νέα προθεσμία - Αρνούνται τις κατηγορίες

Νέα προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησαν και έλαβαν από την ανακρίτρια και οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι έναντι αμοιβής είχαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη.

Ο 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και εργάζεται ως υπάλληλος φαρμακαποθήκης, φέρεται να παραδέχεται πως είχε κλείσει τρία ραντεβού μέσω Διαδικτύου με την 12χρονη, αλλά υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε μεταξύ τους σεξουαλική επαφή. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει πως από τα τρία ραντεβού πραγματοποιήθηκαν μόνο τα δύο και έδωσε 50 με 70 ευρώ στη 12χρονη.

Φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε την ηλικία της ανήλικης και νόμιζε πως ήταν 17 ετών. Συνήθιζε να επισκέπτεται ιστοσελίδες γνωριμιών και επικαλείται προβλήματα υγείας. Χθες στη ΓΑΔΑ εξετάστηκε επί μιάμιση ώρα από γιατρό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, πιστοποίησε ότι ο 33χρονος αντιμετωπίζει διανοητικό πρόβλημα.

Προβλήματα υγείας που τους καθιστούν ανίκανους να τελέσουν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται φέρονται να επικαλούνται οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του Νοσοκομείου Μεταξά, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με τη 12χρονη μία φορά, χωρίς να προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή.

Προβλήματα υγείας επικαλείται και ο 34χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος αρνείται την κατηγορία.

Με θέση άρνησης στη βαριά κατηγορία που της αποδίδουν οι δικαστικές αρχές, ότι εκπόρνευε το παιδί της, θα μεταχθεί μετά το μεσημέρι ενώπιον της Ανακρίτριας η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό.

Να σημειωθεί εντωμεταξύ ότι ήδη στο γραφείο του ανακριτή βρίσκονται οι τρεις βιαστές της 12χρονης που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, ένας 33χχρονος, ένας 34χρονος και ένας 36χρονος άνδρας. Ολοι τους είχαν κλείσει ραντεβού-βιασμού μέσα από το σκοτεινό chat room και συνάντησαν την 12χρονη σε τοποθεσίες που τους υποδείχθηκαν. Οι τρεις τους έχουν διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές, επικαλούμενοι από μειωμένο καταλογισμό ως ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Μετά τους τρεις βιαστές την πύλη του γραφείου του ανακριτή θα περάσει η 37χρονη μητέρα της 12χρονης.

Η 37χρονη γυναίκα καλείται σήμερα να δώσει απαντήσεις σε όσα καταλογίζονται στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος της, την περασμένη Τετάρτη, η 33η Τακτική Ανακρίτρια που εξέδωσε εναντίον της ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η κατηγορία που η μητέρα του παιδιού «μοιράζεται» με τον ήδη προσωρινά κρατούμενο πρώην εργοδότη της, Ηλία Μίχο, αφορά συγκεκριμένα στοιχεία που, κατά τη δικογραφία, την τοποθετούν στην πλευρά με εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά το κοριτσάκι.

Στοιχεία που σχετίζονται με μικρά χρηματικά ποσά που φαίνεται να έχει δεχθεί σε λογαριασμό της τα οποία, σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων της Απόστολο Λύτρα, δεν εμβάστηκαν από τον συγκατηγορούμενο της για μαστροπεία, αλλά από άλλα πρόσωπα. Φαίνεται, επίσης, πως ένα από τα στοιχεία που την φέρνουν αντιμέτωπη με τη δικαστική λειτουργό είναι η ενεργοποίηση του ψεύτικου προφίλ του κοριτσιού σε ιστότοπο ραντεβού, από το WiFi του σπιτιού. Το στοιχείο αυτό, κατά τη δικογραφία, καθιστά την 37χρονη μητέρα ύποπτη ως συνδιαχειρίστρια του επίμαχου λογαριασμού που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.

Η θέση της κατηγορουμένης είναι κάθετη, πως δεν έκανε ποτέ κάτι σε βάρος του παιδιού και πως όταν πληροφορήθηκε από συγγενικό της πρόσωπο όσα γίνονταν με τον Ηλία Μίχο, την έκαναν έξαλλη. Προς επίρρωση του ισχυρισμού της, η γυναίκα επικαλείται τα μηνύματα που φαίνεται να του είχε στείλει, στα οποία εμφανίζεται έξαλλη και απειλεί να «του φάει το λαρύγγι».

Ο Μίχος έβαλε την μητέρα στο κάδρο της μαστροπείας

Ο ίδιος ο 53χρονος, λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα για τη μητέρα, απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης, φέρεται να έβαλε την 37χρονη στο κάδρο της μαστροπείας, λέγοντας πως θεωρεί ότι «η μητέρα γνώριζε».

Κατά τον Ηλία Μίχο, ο οποίος εμφανίστηκε στον ανακριτή με την προκλητική θέση -κατά παράβαση και της κοινής λογικής- ότι «είχε συνευρεθεί» με το παιδί, η 12χρονη του είχε πει πως πριν από εκείνον «είχε πάει και με άλλους άντρες». Η συνήγορος της μητέρας Ασπασία Ταραχοπούλου δήλωσε πως όσα ισχυρίστηκε ο Ηλίας Μίχος στην Ανακρίτρια αποδεικνύουν ουσιαστικά πως η μητέρα του κοριτσιού δεν γνώριζε τίποτα.

Η υπεράσπιση της μητέρας του παιδιού επιμένει πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της και πως όσα την κατέστησαν κατηγορούμενη δεν είναι σημαντικά και πάντως υπάρχουν εξηγήσεις που θα παραθέσουν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού. Ειδικά για τα ποσά που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της μητέρας, ο κ. Λύτρας έχει δηλώσει πως «η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς έγινε η διαδικασία, ότι πήρε το ΙΒΑΝ της μητέρας και είχε στην κατοχή της την κάρτα, το οποίο το έδωσε στον Μίχο. Αυτό έχει πει η μικρή».