Θεσσαλονίκη: «Έχω μετανιώσει, δεν θέλω να μπω φυλακή», λέει η νεαρή αλβανή που μαχαίρωσε την 27χρονη

Μετανιωμένη εμφανίστηκε η γυναίκα που το απόγευμα της Τετάρτης επιτέθηκε με μαχαίρι σε μια 27χρονη ομοεθνή της στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, λόγω ερωτικής αντιζηλίας.

Εις βάρος της 25χρονης με καταγωγή από την Αλβανία, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ κατηγορείται, επίσης, για οπλοφορία και οπλοχρησία. Η νεαρή ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

«Η αδελφή μου έχει μετανιώσει και ζητάει συγγνώμη για αυτό που έχει κάνει. Δεν έπρεπε να ορμηξει στην κοπέλα», δήλωσε ο αδελφός της 27χρονης, τονίζοντας ότι «αυτό που μου λέει από εκείνη την ώρα είναι αδελφέ μου κάνε κάτι σε παρακαλώ να μην μπω φυλακή».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η αδελφή μου κάνει εδώ και έξι χρόνια υπομονή για αυτή την κοπέλα. Αγαπούσε πάρα πολύ τον άντρα της, έδινε και την ζωη της για αυτόν, έκανε τα πάντα για αυτόν. Αυτός ζούσε και με τις δυο γυναίκες. Η αδελφή μου έχει μετανιώσει, από εκείνη την ώρα μου λέει αδελφέ μου κάνε κάτι σε παρακαλώ να μην μπω φυλακή. Δεν το ήθελε, είμαι σίγουρος ότι δεν το ήθελε, αλλά ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω», ανέφερε ο αδελφός της κοπέλας.

Δηλώσεις συγγενών (1)

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, όλα έγιναν λίγο μετά τις 19:00, επί της οδού Ράλλη, στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, όταν το θύμα με καταγωγή από την Αλβανία, περπατούσε προς την οικία της. Τότε η δράστιδα που την ακολούθησε, της επιτέθηκε με ένα μαχαίρι και την τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα και στον ώμο.

Το θύμα κατέφυγε για βοήθεια στο σπίτι της αδερφής της που βρίσκεται σε παράπλευρη οδό, ενώ η δράστιδα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε στο σημείο από τους προστρέξαντες αστυνομικούς, στους οποίους και ομολόγησε την πράξη της, ενώ βρέθηκε και το μαχαίρι που χρησιμοποίησε όταν επιτέθηκε στο θύμα. Η 27χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Έκλεισε ραντεβού ο σύζυγος με τις δύο γυναίκες, λέει ο γαμπρός της 25χρονης

«Το θύμα έλεγε στον άντρα της 25χρονης, παράτησε την, δεν μας νοιάζουν τα παιδιά και έφτασε μέχρι το σημείο που πήγε και την μαχαίρωσε. Αυτός έφερε σε επαφή και τις δύο το απόγευμα της Τετάρτης για να λύσουν το πρόβλημα και μετά αυτός εξαφανίστηκε, έφυγε από το σημείο. Αυτός είχε κλείσει το ραντεβού και καλά για να το συζητήσουν και μόλις τις έφερε σε επαφή τις δύο γυναίκες, έφυγε», ανέφερε ο γαμπρός της 25χρονης δράστιδας.

Δηλώσεις συγγενών (2)

 

«Η συνάντηση έγινε στην πλατεία της Πυλαίας, κοντά στο δημαρχείο. Οι δύο γυναίκες δεν είχαν επαφές και δεν μιλούσαν προηγουμένως. Αυτός ήθελε να τον αφήσει ελεύθερο η σύζυγος του. Εμείς το μόνο που της είπαμε είναι να τον παρατήσει, να τον αφήσει, αλλά αυτή μας έλεγε ότι δεν μπορεί καθώς σκέφτεται τα παιδιά της. “Δεν μπορώ να διαλύσω έτσι το σπίτι μου” έλεγε. Ο άντρας τώρα κρύβεται, είναι εξαφανισμένος και δεν ξέρει κανείς που βρίσκεται», συμπλήρωσε.

«Ολο το πρόβλημα το δημιούργησε αυτός. Ήταν πολύ φορτισμένη και όταν πήγε στο σημείο του ραντεβού πήρε και το μαχαίρι από το σπίτι. Αυτός μόλις άρχισε να γίνεται χαμός μεταξύ τους σηκώθηκε και έφυγε», σημείωσε.

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος της 25χρονης κατηγορούμενης

«Όπως μου δήλωσε από την πρώτη στιγμή η κατηγορούμενη, η πράξη αυτή έλαβε χώρα γιατί υπήρχε ερωτική αντιζηλία αλλά στο πλαίσιο αυτό η παθούσα, θέλωντας να πάρει τον άντρας της κατηγορούμενης, αλλά εκτός από τον άντρα και τα δυο ανήλικα παιδιά της και να την διώξουν από το σπιτι, υπήρξε θυμός και καβγάς.

Πηγαίνοντας στο σπιτι της αδελφής της παθούσας ο καβγάς αυτός φούντωσε και έλαβε χώρα αυτή η πράξη. Στην αυλή του σπιτιού ο καβγάς “άναψε” γιατί η δική μου πελάτισσα δεν δέχτηκε να της πάρει τον άντρα αλλά και τα παιδιά, γιατί ήθελαν να την διώξουν από το σπιτι και να κρατήσουν και τα παιδία της, με αποτέλεσμα να γίνει το συγκεκριμένο συμβάν», δήλωσε ο δικηγόρος της 25χρονης, Θανάσης Χατζάκος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Δηλώσεις δικηγόρου

«Δεν είχε μαζί μαχαίρι, ήταν ένα σουγιαδάκι το οποίο θα εξηγήσει γιατί το είχε μαζί της. Σίγουρα δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος και δεν είχε πρόθεση να την σκοτώσει. Ήταν ουσιαστικά πάνω στον θυμό και για να την πείσει να αφήσει τον άνδρα της. Δεν ήθελε να την σκοτώσει σε καμία των περιπτώσεων», εξήγησε ο κ. Χατζάκος.

Όπως είπε στη συνέχεια, η κατηγορούμενη αναμένεται να ισχυριστεί στην απολογία της την ερχόμενη Δευτέρα, ότι δεν μπόρεσε να δεχτεί ότι το θύμα θα ζούσε με τον άντρα της και τα παιδιά της.

«Θα την έδιωχνε από το σπίτι και ήθελε να κρατήσει την επιμέλεια ο άντρας και να μεγαλώσει τα παιδιά με το θύμα. Αυτό δεν μπορούσε να δεχθεί με τίποτα η εντολεας μου, την εξαγριωσε και έφτασε σε αυτήν την πράξη. Έχει μετανιώσει, ήταν μία στιγμιαία πράξη. Οταν πέρασαν οι ώρες και καταλαγιασαν τα ένστικτα και ο θυμός, είδε ότι δεν έπρεπε να δράση έτσι και κατάλαβε ότι το πρώτο πράγμα που έπρεπε να σκεφτεί ήταν τα παιδιά της. Βλέποντας ότι θα έχανε και τον σύζυγό και τα παιδιά της, έκανε αυτό το λάθος και ευτυχώς δεν ήταν μεγάλο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε σύντομη ανάρρωση», σημείωσε.

Ο δικηγόρος της 25χρονης ανέφερε, επίσης, ότι ο σύζυγος της την είχε διώξει από το σπίτι που έμεναν μαζί και εκείνος κράτησε τα παιδιά εκεί μαζί του.

«Η κατηγορουμενη τώρα μένει στην μητέρα της και για αυτό ακριβώς υπήρξε αυτός ο θυμός, καθώς δεν ήθελε να κρατήσει τα παιδιά και να τα μεγαλώσει με την άλλη γυναίκα. Δεν μπόρεσε να το δεχτεί η εντολεας μου και νομίζω καμία μάνα δεν θα το έκανε αυτό», υπογράμμισε ο κ. Χατζάκος.