Μετανιωμένος δηλώνει ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα - Το απόγευμα στον εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα Άρτας θα οδηγηθεί το απόγευμα του Σαββάτου ο 29χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 75χρονο πεθερό του την περασμένη Πέμπτη στο Αστροχώρι Άρτας.

Ο 29χρονος, ο οποίος κρυβόταν στα βουνά της περιοχής, εντοπίστηκε νωρίτερα και συνελήφθη στο χωριό Δαφνούλα Άρτας.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία στην Άρτα και είπε πως βρίσκεται στην Δαφνούλα Ευρυτανίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ήταν «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη».

Τι δηλώνει ο 29χρονος μέσω του συνηγόρου του

Μέσω του δικηγόρου του, Ιωάννη Νεραντζά, ο 29χρονος καταθέτει τη δική του θέση για τη δολοφονία του πεθερού του. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του δήλωσε τα εξής: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή».

Σε ερώτηση γιατί το έκανε, απάντησε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει το παιδί, διαπληκτίστηκαν έντονα, ήταν η κάκια στιγμή, Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν».

Σε ερώτηση αν πυροβόλησε την σύζυγό ο κ. Νεραντζάς είπε πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του.

Τέσσερις σφαίρες δέχτηκε ο πατέρας για να προστατέψει την κόρη του

Σύμφωνα με το epiruspost, το έγκλημα έγινε στην αυλή του ηλικιωμένου άνδρα ενώ είχε προηγηθεί καβγάς ανάμεσά τους για οικογενειακούς λόγους. Στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, ο 29χρονος από το Μεσόπυργο Άρτας πήγε στο σπίτι του πεθερού του και αφού διαπληκτίστηκαν φέρεται να τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, ο δράστης πυροβόλησε και εναντίον της πρώην συζύγου του. Ο ηλικιωμένος πατέρας, στην προσπάθειά του να προστατεύσει την 36χρονη κόρη του, καβγάδισε με τον δράστη, ο οποίος στη συνέχεια πήρε το όπλο και πυροβόλησε κατά του πεθερού του και της πρώην γυναίκας του, χωρίς όμως να την τραυματίσει. Ο δράστης, εκτός από ανθρωποκτονία, θα επιβαρυνθεί και με τη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.