Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο Βόλο - Την απείλησε με κατσαβίδι

Η 26χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον Βόλο, βρίσκεται πλέον σε ασφαλή χώρο, μετά από πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο τύπου της υφυπουργού, η ίδια επικοινώνησε με την γυναίκα, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κατευθύνοντάς την για τις δυνατότητες που έχει και δίνοντάς τις όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν. Επιπλέον, αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες, με την συγκατάθεση της γυναίκας, για την άμεση απομάκρυνση της ίδιας και του παιδιού της, ώστε να μην κινδυνεύσουν περαιτέρω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας, λαμβάνοντας πολύπλευρη κάλυψη, ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε ζήτημα της καθημερινότητάς τους.

Ελεύθερος ο 36χρονος που απείλησε με κατσαβίδι την 26χρονη σύντροφό του

Υπενθυμίζεται ότι η 26χρονη μητέρα έζησε το βράδυ της Κυριακής έναν εφιάλτη, καθώς έπεσε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από τον σύντροφό της μπροστά στο παιδί τους.

Ο 36χρονος κατηγορούμενος φέρεται να απείλησε πως θα τη σκοτώσει με κατσαβίδι, λέγοντας ότι «θα πάθει ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις».

Την χτύπησε στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ στην προσπάθειά της να ξεφύγει η 26χρονη τραυματίστηκε και στο πόδι, πιθανότατα από σπασμένο βάζο. Ωστόσο, κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία που συνέλαβε άμεσα τον δράστη.

Ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος χθες Τρίτη, ενώ με παρέμβαση εισαγγελέα, δόθηκε εντολή φρούρησης του σπιτιού της γυναίκας που απειλήθηκε.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου απέδωσε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και δύο μηνών με τριετή αναστολή και εφέσιμη στον 36χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας της 26χρονης συντρόφου του μπροστά τα έντρομα μάτια του 5χρονου παιδιού τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση του συνηγόρου του δράστη για περιοριστικά μέτρα κατά του ίδιου του 36χρονου ώστε να μη μπορεί να πλησιάσει στην κοινή στέγη. Ο συνδυασμός των δύο προκάλεσε ξανά τρόμο στην 26χρονη, η οποία μετά το πέρας της δίκης και ακούγοντας την απόφαση της έδρας ξέσπασε σε κλάματα με αναφιλητά, φωνάζοντας «ποιος θα με προστατεύσει εμένα τώρα που θα έρθει στο σπίτι μου και θα κάνει ξανά φασαρίες ή που μπορεί να με σκοτώσει;».

Μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα, δόθηκε εντολή φρούρησης του σπιτιού της νεαρής γυναίκας, μέχρι ο κατηγορούμενος προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του.