Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 14χρονης, ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο νησιού, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή, επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Θεοδωριακάκος: «Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛΑΣ για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους»

Με ανάρτησή του στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσής του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υπόθεση σύλληψης αστυνομικού για βιασμό ανηλίκου.

Επιπροσθέτως , ο κ. Θεοδωρικάκος , επεσήμανε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμής της συγκεκριμένης υπόθεσης, ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ερευνά ενδελεχώς όλες τις καταγγελίες για αστυνομικούς που δεν τιμούν τη στολή τους.

Όπως είπε ο υπουργός, στην Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει χώρος για επίορκους: «Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία».