Νέα δίωξη κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου - Για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας μέσα στο νοσοκομείο

Αντιμέτωπη με μια ακόμη κακουργηματική κατηγορία βρίσκεται η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά από από νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κρατείται.

Η νέα κατηγορία αφορά στην προσπάθεια της να θανατώσει την  9χρονη κόρη της αρχικά χωρίς αποτέλεσμα, φθάνοντας στο σημείο να την καταστήσει παραπληγική, πριν τελικά το αποτελειώσει με την κεταμίνη.

Η νέα δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη, που έχει αναλάβει να αξιολογήσει τη βαριά δικογραφία για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ενώ για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, η Πισπιρίγκου έχει κληθεί σε εξηγήσεις ως βασική ύποπτη για τη δολοφονία τους.

Μετά την άσκηση της νέας δίωξης, η κατηγορούμενη θα προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα για να ζητήσει προθεσμία και να οριστεί ημερομηνία για την απολογία της.

Κατά τον εισαγγελέα που άσκησε τη νέα δίωξη , η 33χρονη γυναίκα λίγους μήνες πριν, όπως κατηγορείται, χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή, είχε προσπαθήσει και πάλι να το δολοφονήσει μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων γιατρών προκύπτει ότι η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδει την καρδιακή ανακοπή, που η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη μέσα στο νοσοκομείο, σε εξωτερική επέμβαση, δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας από τη μητέρα της, ενώ το θανατηφόρο αποτέλεσμα δεν επήλθε λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών.