Πώς έγινε το τροχαίο με τα δύο νεκρά παιδιά στην Κόρινθο - Μάχη για να σωθεί ο 15χρονος οδηγός

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Κόρινθος μετά το τροχαίο δυστύχημα που έγινε χθες τα ξημερώματα, στο ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Σπαθοβουνίου, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο νεαρών παιδιών.

Ένα μοιραίο λάθος από τον ανήλικο οδηγό στο 95ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κορίνθου – Τρίπολης, στο ύψος του Σπαθοβουνίου, ήταν,  η αιτία της νέας τραγωδίας που γράφτηκε με αίμα στους ελληνικούς δρόμους.

Ο τραγικός απολογισμός ήταν δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον 15χρονο οδηγό.

Σύμφωνα με το korinthostv,gr, το τροχαίο συνέβη όταν ο 15χρονος έκανε όπισθεν γιατί έχασε την έξοδο. Το όχημα που οδηγούσε ο 15χρονος κινούνταν προς Κόρινθο, όμως έκανε λάθος και προσπέρασε την έξοδο.

τροχαιο

Όταν το αντιλήφθηκε αυτό, ο οδηγός αποφάσισε να κάνει όπισθεν -αν και κινούνταν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας- ώστε να μπορέσει να βγει από την έξοδο και να συνεχίσει στον προορισμό του.

Ο 15χρονος δεν είδε ότι ακολουθούσε άλλο όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα τα δύο ΙΧ να συγκρουστούν με σφοδρότητα.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ο ανήλικος οδηγός

Ο 15χρονος οδηγός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλά κατάγματα, ενώ μπήκε στο χειρουργείο για την αντιμετώπισή τους.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν αναγκάστηκαν να τον διασωληνώσουν και έτσι ελπίζουν ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τα τραύματά του.

Ο 17χρονος συνοδηγός του οχήματος έχει χτυπήσει στη μέση και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί ο 69χρονος Βρετανός οδηγός του άλλου αυτοκινήτου.

Ένα αγόρι 17 ετών και ένα κορίτσι 18 ετών, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο με τους άλλους δύο ανηλίκους, έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση.

Είχαν πάρει κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου

Ο 15χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο είχε πάρει κρυφά από τους γονείς του τα δεύτερα κλειδιά, ενώ κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, μόλις έμαθε ότι αδερφή του είναι νεκρή ακολούθησαν τραγικές σκηνές.

Η θεία του 15χρονου οδηγού και της 18χρονης που μαζί με έναν 17χρονο έχασαν τη ζωή τους αποκάλυψε ότι τα παιδιά πήραν κρυφά το δεύτερο κλειδί από το αυτοκίνητο της οικογένειάς τους

Η θεία των παιδιών, μιλώντας χθες στο STAR ανάφερε: «Είχε κρύψει ο πατέρας του το κλειδί, αλλά βρήκαν τα παιδιά το δεύτερο κλειδί και έφυγαν τα παιδιά 02:30 τη νύχτα. Δεν ήξεραν τίποτα οι γονείς. Το είχε ξανακάνει μια φορά ο 15χρονος να πάρει τα κλειδιά κρυφά, οι γονείς έκρυβαν τα κλειδιά». Συνεχίζοντας είπε: «Τα παιδιά δεν είχαν πιει. Ο δρόμος έχει ένα σημείο που την «πατάνε» όλοι, αν δε στρίψεις σωστά μετά φτάνεις Τρίπολη για να γυρίσεις πίσω. Ήταν 4 μέτρα πιο μπροστά από το σημείο και πήγαν να κάνουν όπισθεν για να γυρίσουν πίσω κατευθείαν αλλά έγινε το τροχαίο».

«Έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του και ούρλιαζε. Του το είπε η μαμά του. Τι να πρωτοκρατήσει κρυφό. Το άλλο παιδί που πέθανε ήταν γείτονας, φίλος. Η Αναστασία (η αδερφή) έφυγε ακαριαία, τα παιδιά που πέθαναν κάθονται πίσω και πέθαναν αμέσως», πρόσθεσε η θεία για το τραγικό συμβάν.