Θάνατος 22χρονης αθλήτριας στην Κομοτηνή: Από ανακοπή καρδιάς έδειξε η νεκροψία

Τραγωδία σημειώθηκε χθες, Τρίτη, στην Κομοτηνή, όταν 22χρονη αθλήτρια στίβου εντοπίστηκε νεκρή στο γήπεδο στίβου της Πανεπιστημιούπολης.

Συγκεκριμένα, η φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τρίτης στο Πανεπιστημιακό Στάδιο της πόλης, ήταν μέλος της χανιώτικης ομάδας Θησέας, από την οποία δεν είχε πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα στον τόπο διαμονής της, αν και υπήρχαν αρχικά τέτοιες σκέψεις.

Η άτυχη 22χρονη αθλήτρια εντοπίστηκε νεκρή λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης από άτομο που είχε πάει να αθληθεί στο ίδιο στάδιο.

Η 22χρονη έκανε προπόνηση σε συνθήκες αγώνα
Η άτυχη 22χρονη φοιτήτρια ΤΕΦΦΑ μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με πληροφορίες του thrakisports.gr, η 22χρονη αθλήτρια φορούσε παπούτσια με καρφιά, ένδειξη ότι έκανε προπόνηση σε συνθήκες αγώνα, παρά την ισχυρή νεροποντή που έπληττε την ώρα εκείνη την Κομοτηνή και η οποία επίσης ερευνάται μήπως έχει σχέση με τον αδικαιολόγητο, κατά τα άλλα, αιφνιδιαστικό θάνατό της.

Το smartwatch κατέγραψε τον ακριβή χρόνο θανάτου της 22χρονης στην Κομοτηνή
Οταν εντοπίστηκε, ήταν ήδη νεκρή και δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φορούσε ρολόι (smartwatch) που κατέγραφε τους χρόνους αλλά και τους παλμούς της και αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης από τις Αρχές, στην προσπάθεια διαπίστωσης του ακριβούς χρόνου θανάτου και κυρίως της αιτίας.

Σημαντικές πληροφορίες αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας και νεκροτομής που ήδη έχει παραγγελθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

Η 22χρονη αθλήτρια που έχασε τη ζωή της στην Κομοτηνή / zarpanews.gr

Η Γ.Σ., όπως είναι τα αρχικά του ονόματός της, στο πρόσφατο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα είχε ταξιδέψει στο Ηράκλειο από την πόλη της καταγωγής της, για να λάβει μέρος στα αγωνίσματα των 100 και των 200 μέτρων καθώς και στη σκυταλοδρομία 4×100 μέτρα, συμμετέχοντας με την ομάδα του Θησέα στον Όμιλο της Κρήτης.

Πληροφορίες του thrakisports.gr αναφέρουν ότι παρόλο που είχε συζητήσει, όταν πέρασε στην Κομοτηνή, τη μεταγραφή της σε σύλλογο στίβου της πόλης της Ροδόπης, τελικά προτίμησε να μείνει στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η νεαρή σπρίντερ συχνά να προπονείται μόνη της.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι κειτόταν χωρίς τις αισθήσεις της στο βρεγμένο ταρτάν για αρκετή ώρα μέχρι τη στιγμή του εντοπισμού της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το άτυχο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ξαφνική ανακοπή καρδιάς άγνωστης αιτίας – Στο μικροσκόπιο πλέον οι ιστολογικές για να εξακριβωθεί από τι ακριβώς χάθηκε το άτυχο κορίτσι – Σε βαθύ πένθος η οικογένειά της θρήνος στην τοπική κοινωνία

Από ανακοπή καρδιάς, αγνώστου αιτίας έφυγε από τη ζωή η 22χρονη φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Γεωργία Σολανάκη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αφορούν στην νεκροψία που διενεργήθηκε.

Τώρα, η προσοχή θα πέσει στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού. Η νεκροψία έδειξε επίσης ότι δεν φαίνεται να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ από την ώρα που κατέληψε φαίνεται πως τη βρήκαν αμέσως.

«Πώς να παρηγορήσεις αυτούς τους γονείς;»

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο protothema.gr κάτοικος του χωριού ήδη για την Κομοτηνή έχουν φύγει ο θείος και η θεία της 22χρονης καθώς ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και δυο χρόνια ο πατέρας της δεν του επέτρεψε το ταξίδι:

«Οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν εδώ και δυο χρόνια τον δικό τους πόνο διότι ο πατέρας της Γεωργίας είχε διαγνωστεί με καρκίνο κι έκανε χημειοθεραπείες. Τώρα συνέβη αυτό το κακό. Τι να τους πεις, πως να τους παρηγορήσεις τους γονείς αυτούς αλλά και την μεγαλύτερη αδελφή της. Το παιδί αυτό μεγάλωσε εδώ ανάμεσα μας. Το ξέρουμε από την ημέρα που γεννήθηκε. Δεν είχε φύγει ποτέ από εδώ μόνο όταν πέρασε στην Κομοτηνή και έφυγε για σπουδές. Κρίμα μεγάλος ο πόνος. Οι γονείς του είναι εδώ οι θείοι της έφυγαν για την Κομοτηνή, προκειμένου να παραλάβουν το παιδί και να το φέρουν να κάνουμε εδώ την κηδεία του».

athlitria-komotini-1-1

Το νεαρό κορίτσι, το οποίο κατέρρευσε ενώ έκανε προπόνηση στο πανεπιστημιακό στάδιο, ήταν αθλήτρια στο τμήμα στίβου του Θησέα Περιβολίων και τριτοετής φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

athlitria-komotini-2-2

Στον πρόσφατο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα είχε ταξιδέψει στο Ηράκλειο για να λάβει μέρος στα αγωνίσματα των 100 και των 200 μέτρων καθώς και στην σκυταλοδρομία 4×100 μέτρα, συμμετέχοντας με την ομάδα του Θησέα στον Όμιλο της Κρήτης.

athlitria-komotini-3-3

Όταν εντοπίστηκε, ήταν ήδη νεκρή και δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φορούσε ρολόι που κατέγραφε τους χρόνους αλλά και τους παλμούς της και αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης από τις αρχές, στην προσπάθεια διαπίστωσης του χρόνου θανάτου και κυρίως της αιτίας.

athlitria-komotini-4-4