Αθώος για τον βιασμό ανήλικης ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας - Ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια

Ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης αθλήτριας του, πριν δέκα χρόνια, κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοϊας, ο οποίος απαλλάχθηκε από το δικαστήριο για την κατηγορία του βιασμού κατ’εξακολούθηση.

Τα μέλη του δικαστηρίου δεν συμφώνησαν όσον αφορά την κατηγορία του βιασμού που αποδόθηκε στον 39χρονο κατηγορούμενο, καθώς τέσσερα μέλη ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής του για το αδίκημα αυτό, με μειοψηφίσαντες τον πρόεδρο , μία σύνεδρο και έναν ένορκο που έκριναν ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος και για βιασμό.

Οι τέσσερις δικαστές που έκριναν την απόφαση δεν υιοθέτησαν την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει την ενοχή του προπονητή και για τις δύο κατηγορίες που τον βαρύνουν, ζητώντας μόνο την απαλλαγή του για αποπλάνηση της ανήλικης αθλήτριας, λόγω της απορρόφησης της πράξης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε κάνει λόγο για «θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις» από την πλευρά του κατηγορούμενου σε βάρος ενός παιδιού και σημείωσε πως οι πράξεις του ξεκινούν όταν η καταγγέλλουσα ήταν 9 ετών και τελειώνει την τετάρτη Δημοτικού.

«Το παραπάνω βάρος της καταγγέλλουσας δημιούργησε κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την “ξεκλειδώσει” να θέσει σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο, καταχρώμενος την ιδιότητά του και την εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπό του οι γονείς, επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της συναισθηματικά απευθύνοντας της φράσεις όπως “τι ωραίο κορμάκι έχεις”.

Μέχρι το 2011 οι λεκτικές εκφράσεις που μετουσιώθηκαν σε φιλί, μετουσιώθηκαν σε γενετήσιες πράξεις, θωπείες και άλλα, παρ’ όλο που ο κατηγορούμενος αντιλαμβανόταν το παράνομο των πράξεων του» επεσήμανε. Όπως υπογράμμισε, ο προπονητής, από το 2010, ασκώντας σωματική βία, ανάγκασε την καταγγέλλουσα σε σειρά πράξεων για τις οποίες ο 39χρονος «δεν έδειξε καμία μεταμέλεια».

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση στην μητέρα της 21 ετών σήμερα αθλήτριας, η οποία ξέσπασε σε κλάματα. Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του αιτήματος του κατηγορούμενου για αναγνώριση ελαφρυντικών.