Τα Βρετανικά ΜΜΕ εναντίον του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Τι έγραψε η Daily Mail για την κατάθεση της ψυχίατρου.

Θέμα ξανά στα βρετανικά ΜΜΕ η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Σήμερα κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η γιατρός ψυχίατρος και ψυχοθεραπεύτρια, Άλκηση Ηγουμενάκη, σκιαγραφόντας τον πιλότο.

Η Daily Mail λοιπόν σε δημοσίευμά της αναφέρει πως Μπάμπης παρουσιάζει σημάδια ναρκισσιστικής και αντικοινωνικής διαταραχής προσωπικότητας.

«Η πραγματογνώμονας, Άλκηστις Ηγουμενάκη, κατέθεσε σήμερα το πρωί ότι ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε «ψυχοπαθητική προσωπικότητα» και «έλλειψη ενσυναίσθησης» για την 20χρονη σύζυγό του Caroline Crouch και τη μικρή τους κόρη», αναφέρει η Daily Mail. 

Σημειώνεται πως η μάρτυρας προτάθηκε από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, δεν είχε προσωπική επαφή με κανέναν από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης και διαμόρφωσε την επιστημονική της αποχή με βάση το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας.

«Τον βλέπουμε ότι δολοφονεί τη μητέρα του παιδιού του χωρίς να ενδιαφερθεί για το ότι θα πονέσει το παιδί του, όταν τοποθετεί το παιδί δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας, είναι μια πολύ βάρβαρη κίνηση που συναντάμε στους πολέμους. Τα μωρά έχουν οπτικά και δερματικά ερεθίσματα. Όταν σκοτώνει το σκύλο, γιατί το ζώο ήταν και του παιδιού. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη μητέρα της Καρολάιν, πώς την προσεγγίζει στην κηδεία. Μια μάνα που πονάει την προστατεύουμε, δεν την βάζουμε να πληρώνει φέρετρα. Από τον τρόπο που κρατάει το παιδί στην κηδεία, 9 μηνών για τέσσερις ώρες σε μια κηδεία που απ’ ό,τι ενημερώθηκα το φέρετρο άνοιξε κάποια στιγμή. Δεν χρειαζόταν να είναι εκεί. Αυτά όλα συντείνουν σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Επίσης, βλέπουμε μια αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων. Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος» εξήγησε η μάρτυρας ως προς τα χαρακτηριστικά του κατηγορούμενου πιλότου.