Έντριαν Πέιν: Σπαρακτικό βίντεο από τη στιγμή του πυροβολισμού - «Πυροβόλησαν το παιδί μου» φώναζε η μητέρα

«Παρακαλώ βοηθήστε με, πυροβόλησε το παιδί μου», φώναζε η μητέρα του Έιντριαν Πέιν όταν είδε να πυροβολούν τον γιο της – Από το Οχάιο στο NBA και από εκεί στην Ελλάδα – Η ζωή του 31χρονου που δολοφονήθηκε

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του άλλοτε μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Έντριαν Πέιν!

Όπως έγινε γνωστό ο άτυχος Πέιν έπεσε νεκρός από σφαίρες στην Αμερική, με τον πρώην συμπαίκτη του Τζάρεντ Σάλιντζερ να κάνει γνωστή την είδηση μέσω των social media.

Λίγες ώρες αργότερα είδε το φως της δημοσιότητας και ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που δέχθηκε τον θανατηφόρο πυροβολισμό.

Σύμφωνα με το «FOX35» της Φλόριντα, στο βίντεο ακούγεται η μητέρα του να φωνάζει για βοήθεια η οποία στη συνέχεια μιλούσε με την άμεσο δράση λέγοντας «παρακαλώ βοηθήστε με, πυροβόλησαν το παιδί μου. Δεν ξέρω την διεύθυνση, τον πυροβόλησε, πέθανε, παρακαλώ βοηθήστε με».

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για κάποιο άλλο συγγενικό του πρόσωπο μιας και όταν ο ίδιος ήταν 13 ετών είδε τη μητέρα του να πεθαίνει μέσα στην αγκαλιά του από σοβαρή κρίση άσθματος (εξ ου και το δικό του πρόβλημα που λίγο έλειψε να του κοστίσει την καριέρα), ενώ ο ίδιος έψαχνε απεγνωσμένα να βρει τον αναπνευστήρα της.

Δείτε το εν λόγω βίντεο

Ο Έντριαν Πέιν ήταν μόλις 31 ετών όταν κόπηκε το νήμα της ζωής του έπειτα από πυροβολισμό.  Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού (μεταξύ άλλων) άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Τα αίτια της δολοφονίας δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά ο δράστης ο οποίος είναι ο 29χρονος Λόρενς Ντόριτι συνελήφη με την κατηγορία της δολοφονίας πρώτου βαθμού. Έτσι γράφτηκε ο τραγικός επίλογος μιας σύντομης ζωής ενός γίγαντα με μεγάλη καρδιά που είχε καταφέρει να φτάσει ψηλά παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της μοίρας.

payne__3_

Από το Οχάιο στο NBA
Γεννήθηκε στο Ντέιτον του Οχάιο και από μικρή ηλικία το μπάσκετ κυριάρχησε στη ζωή του. Οι εμφανίσεις του ως έφηβος δεν έμειναν απαρατήρητες από τους σκάουτ των κολλεγίων και το Μίτσιγκαν ήταν αυτό που κατάφερε να τον κάνει δικό του.

Εκεί δεν ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς στην πρώτη του χρονιά αποκαλύφθηκε ότι έχει πρόβλημα με τους πνεύμονες του, αλλά με την κατάλληλη θεραπεία και σκληρή δουλειά (έμαθε πως να παίρνει πιο γρήγορες αναπνοές ώστε να μη λαχανιάζει μετά από λίγα λεπτά στο παρκέ) επέστρεψε δυναμικά φτάνοντας στην τελευταία του χρονιά να έχει 16.5 πόντους και 7.5 ριμπάουντ.

Εκείνη η σεζόν ήταν το διαβατήριο για τον μαγικό κόσμο του NBA με τους Ατλάντα Χοκς να τον επιλέγουν στον πρώτο γύρο στο Νο15, αλλά κι εκεί είδε την τύχη να του γυρνά την πλάτη.

Αν και ξεκίνησε καλά, δεν πρόλαβε να δείξει σχεδόν τίποτα καθώς διαγνώστηκε με πελματιαία απονεύρωση με αποτέλεσμα να κάνει ντεμπούτο τον Δεκέμβριο και εν τέλει να δοθεί ως ανταλλαγή στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

payne__2_

Εκεί ήταν εξαιρετικός, ωστόσο η συνέχεια ήταν διαφορετική. Ο χρόνος του άρχισε να μειώνεται ολοένα και περισσότερο με τον ίδιο να εξελίσσεται σε ρολίστα πολυτελείας για να έρθει ένα νέο σοκ τον Φεβρουάριο του 2017 όταν οι Τίμπεργουλβς ανακοίνωσαν ότι ο Πέιν είχε διαγνωστεί με θρομβοκιτοπενία! Πρόκειται για μία ασθένεια που δεν επιτρέπει στο αίμα να παράξει τον κατάλληλο αριθμό αιμοπεταλίων.

Οι αμφιβολίες που υπήρχαν για το αν θα καταφέρει να επιστρέψει ήταν πολλές, αλλά ο Πέιν τα κατάφερε και αφού εν τέλει ολοκλήρωσε τη σεζόν, μετακόμισε στο Ορλάντο. Στους Μάτζικ είχε μόλις 5 συμμετοχές κι η πρόταση του ΠΑΟ για να αγωνιστεί στην Euroleague ήταν σαν μάννα εξ ουρανού.

Ο ύψους 2.08 σέντερ ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες (ούτε στην πρώτη του θητεία επί Πασκουάλ, ούτε επί Πιτίνο) ενώ αγωνίστηκε επίσης στη Βιλερμπάν (2019-2020), στην τουρκική Ορμάνσπορ (Φεβρουάριος 2021) και τον Δεκέμβριο του 2021 υπέγραψε στην Γιουβέντους Ουτένα της Λιθουανίας από την οποία αποχώρησε στις 17 Φεβρουαρίου.

Οι οικογενειακές τραγωδίες
Ο Πέιν από μικρή ηλικία κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις που θα λύγιζαν τον οποιονδήποτε.

Μεγάλωσε με τη γιαγιά του η οποία πρόλαβε να τον καμαρώσει να παίρνει υποτροφία για το κολέγιο), αλλά το 2012 άφησε την τελευταία της πνοή από αναπνευστική ανεπάρκεια που σχετίζεται με το άσθμα!

payne__1_

Το θηρίο με τη μεγάλη καρδιά
Την εποχή που πέθανε η γιαγιά του ο Πέιν βρέθηκε μαζί με όλη την ομάδα του κολεγίου σε τοπικό νοσοκομείο όπου γνώρισε την Λέισι Χόλσγουορθ.

Η 8χρονη πάλευε με την πιο δύσκολη μορφή καρκίνου (νευροβλάστωμα) έχοντας μείνει παράλυτη λόγω όγκων στην σπονδυλική στήλη κι οι δύο ανέπτυξαν μια τρομερή σχέση. Σε σημείο που ο Πέιν να είναι στην αγκαλιά του και να κόψουν μαζί το διχτάκι όταν το Μίτσιγκαν κατέκτησε τον τίτλο στην περιφέρεια του.

Στις 8 Απριλίου 2014 η Λέισι έχασε τη μάχη κι ο Πέιν βίωσε την τελευταία μεγάλη απώλεια της συντομης ζωής του… Τώρα όμως οι δύο φίλοι θα ανταμώσουν ξανά ψηλά στους ουρανούς.

Πηγή: gazzetta.gr