Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Όλα λάθος με τον θάνατο της Ίριδας» λέει ο ιατροδικαστής Λέων

Σημειώνει ότι ο ιατροδικαστής θα έπρεπε να είχε κάνει αυτοψία στο σπίτι – Τρομερές παραλείψεις για τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών καταγγέλλει ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, «κανείς δεν έψαξε να δει αν είχε συμβεί κάτι με αυτό το πανάκι»

Για τις αστοχίες που υπήρξαν στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της έξι μηνών Ίριδας αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή Live News.

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε, σε δεύτερο χρόνο. Κυρίως σε επίπεδο διαδικασιών, πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων γραμμών. Δεν με ανησυχεί προσωπικά, αλλά στο σύνολο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ότι πηγαίνει στις ιατροδικαστικές αρχές και δεν μπορεί να βγάλει άκρη» τόνισε ο κ. Λέων και ανέφερε ότι έγιναν «όλα λάθος με το θάνατο της Ίριδας».

«Από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να πάει ιατροδικαστής στο σπίτι, για να κάνει και αυτοψία. Έτσι θα είχε ξεκαθαριστεί και ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ώρα θανάτου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Πρέπει να δούμε ξανά τις διαδικασίες και θα πρέπει η Πολιτεία να ενσκήψει σ’ αυτό για να μην έχουμε ξανά τέτοια ζητήματα» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

«Τρομερές παραλείψεις στους θανάτους των δυο πρώτων παιδιών» λέει ο Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε στην εκπομπή «Live News» και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Ο δικηγόρος επισήμανε αρχικώς πως έχουν γίνει «τρομερές παραλείψεις» αναφορικά με τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου.

Όπως είπε, εάν δεν είχε πεθάνει η Τζωρτζίνα δεν θα είχαν αποκαλυφθεί τα λάθη που επισημαίνονται τώρα από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

«Αν πρόκειται για ασφυξία και δολοφονική ενέργεια, τότε αυτός που έκανε αυτή την πράξη, θα ήταν ανάμεσά μας» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πανάκι της Ίριδας, το οποίο το πήγε στην Αστυνομία η 33χρονη μητέρα ή η αδερφή της και ο δικηγόρος τόνισε πως κανείς δεν ενεργοποιήθηκε να δει «αν έχει συμβεί κάτι με αυτό το πανάκι».

«Είναι δεδομένο πως οι ιατροδικαστές μου μετέφεραν πως δεν υπήρξε ασφυκτικός θάνατος και πως αν υπήρχε ασφυξία θα το έβλεπαν κατευθείαν» δήλωσε ο δικηγόρος.

Ανέφερε πως την περίοδο που εκπροσωπούσε το ζευγάρι Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου είχε έρθει σε επαφή με την κ. Τσιόλα και την κ. Τσάκωνα, οι οποίες του είχαν πει πως ασφυξία με βάση αυτά τα ευρήματα δεν υπάρχει.

Σημειώνεται πως η κ. Τσιόλα είχε διαψεύσει τα λεγόμενα του κ. Λύτρα.